Не трябва да се приема бюджет за следващата година, ако

...
Не трябва да се приема бюджет за следващата година, ако
Коментари Харесай

Сачева: Без бюджет за следващата година, ако не се направи кабинет

Не би трябвало да се приема бюджет за идната година, в случай че не се конструира болшинство и кабинет. Това разяснява пред Нова нюз Деница Сачева от ГЕРБ.

" На първо място за нас са сигурността и стабилността на обществените финанси. Изглежда, че имаме консенсус с Демократична България по тази тематика, само че ще забележим дали вършим едни и същи неща. Те бяха част от ръководството, в което се случи рецесията с обществените финанси, по тази причина през днешния ден, в случай че би трябвало да се одобри бюджет без никакви нови политики, той би бил с 15 милиарда недостиг. Лихвите по нашите задължения ще нарастват и ще стигат до 2 милиарда лв.. Това са две автомагистрали " Хемус " - провал на финансовата политика ", безапелационна е Сачева. 

По думите ѝ има финансова неустойчивост. " Тя води до това, че няма даже искащи да дадат задължения на България, а в случай че има, са на високи лихви. Сачева разяснява и желанието за правосъдна промяна на Демократична България. " Без ГЕРБ не може да бъде направена такава. Ние сме срещу да се приказва за персони, желаеме да забележим целия проект на Демократична България. Ние сме " за " правосъдна промяна ", акцентира тя.

Според нея постоянен кабинет не може да е основан на безпринципни и механични болшинства. " Той би трябвало фактически да осигурява стабилност на обществените финанси и да бъдат признати законите, които са свързани с Плана за възобновяване ", уточни Сачева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР