Не трябва да се използва 100-процентово държавно финансиране в обновяването

...
Не трябва да се използва 100-процентово държавно финансиране в обновяването
Коментари Харесай

Пригответе си до 6000 лева, ако ще обновявате енергийно блока

Не би трябвало да се употребява 100-процентово държавно финансиране в обновяването на постройките. Това съобщи Иван Велков, член на УС на Българската стопанска камара, ръководител на Българската фасилити мениджмънт асоциация и член на УС на Международната федерация за недвижими парцели FIABCI.

Той се обоснова с образец, че страната не заплаща за персоналните коли на хората.

Според Велков общините би трябвало да се научат да работят " хоризонтално " с сътрудниците и притежателите, за да може да се облекчи административният развой за обновяването на постройките.

" Общините ми се коства, че би трябвало да намерят отворените порти на партньорства и да построяват работещи механизми ", добави Велков.

По думите му ролята на банките, които могат да подкрепят обновяването на постройките, е забавен за тях. Той е на мнение, че ако банките стартират да гледат на постройката като на евентуален клиент, нещата ще станат извънредно бързи.

Изследване демонстрира, че 20 % самоучастие за другите видове многофамилни здания ще коства сред 3000 и 6000 лв. на притежател, посочи Велков. Според него това не е доста огромна сума, тъй като по-късно цената на парцела се усилва неведнъж. 

Когато има изясненост за банките, те ще подкрепят този развой, заявява Драгомир Цанев - изпълнителен шеф на Център за енергийна успеваемост. Според него остава да има координация сред институциите, с цел да може да се употребява ресурсът, който е разполагаем.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР