Не трябва да се избързва, първо да дадем цялата тежест

...
Не трябва да се избързва, първо да дадем цялата тежест
Коментари Харесай

Петков пред Дарик: Ще започнем публични разговори с партиите, ще поемем сериозно отговорността за втори мандат

Не би трябвало да се избързва, първо да дадем цялата тежест на първия мандат, да забележим какъв е проекта на ГЕРБ да сформира държавно управление. Отсега можем да заявим, чеще поемем съществено отговорността за втория мандат, ще стартираме с обществени диалози за политики с партиите, да види целия български народ, да бъде транспарантно. Това съобщи в „ Седмицата “ по Дарик радио Кирил Петков от „ Продължаваме промяната “.

На въпрос дали партията ще показа прикрит коз по време на консултациите с президента Румен Радев в понеделник, Петков отговори, че Политическа партия имаоткрит коз.„ Да се опитваме да връщаме тематиката за бюджета, би трябвало да бъде вкаран преди края на месеца, ще върнем полемиката по какъв начин може този парламент и служебното държавно управление да работят дружно идващия месец, очаквайте в понеделник да върнем полемиката за бюджета и шестте политики. “

„ Ще се виждаме назад на правилата, вземат решение действителните проблеми на българските жители - увеличение на минималната заплата, опция за таван на цените на тока, гаранция за цените на газа, да влезем в еврозоната. Ще се стремим да се връщаме към тези значими неща “, изясни Петков.

Той описа още веднъж за случая с избирането на ръководител за спортната комисия и за импортирания сигнал от Радостин Василев в КПКОНПИ сигнал против служебния министърВесела Лечева.„ Има огромен интерес комисията да не се оглавява от индивида, който пуска сигнала против нея “, съобщи Петков.

„ Искахме едни комисии, те ни споделиха, съжаляваме вие сте съпротива, ние ще ви дадем други комисии, добре, одобряваме вашите оферти. Две от комисиите, които ни давате са на земеделието и спорта. Г-н Карадайъ сподели, че е поел задължения към някой отвън постройката на Народно събрание. Някой от президенството се е обаждал на Движение за права и свободи да не бъде Радостин Василев ръководител. Ние, следейки нашата кардинална позиция, не можем да си замълчим, когато забележим задкулисие “, изясни Петков.

Той предвижда, че най-вероятно за спортната комисия ще бъде назначенслужебен ръководител.

Относно комисията по земеделие той съобщи, че ще се реши на среща на ПГ дали да се издигне някой различен претендент от към този момент предложенияили отново ще има назначение на длъжностен ръководител.

„ Комисията за земеделие е ваша, който желаете сложете, слагаме индивида, който спря отровните зеленчуци и плодове от Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреев и споделят всеки различен, с изключение на него. Разбирам от ден на ден, че огромна част от политическите фигури в този парламент имат доста зависимостти, които не им разрешават да вършат тези свободни решения “, добави още Петков.

Той разяснява и избора на ръководител на 48-то Народно заседание.

„ Христо Иванов съобщи, в случай че получи поддръжка от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и от нас, да предложат претендент. За мое удивление ГЕРБ избра да бъде в съгласуваност с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, а пък Българска социалистическа партия избра да поддържа Вежди Рашидов, вместо евентуален претендент на Демократична България. Тук към този момент ние разбрахме, че в този случай тази съгласуваност сред тях един човек от годините на прехода оглави първата и най-важна позиция в българския парламент. “

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР