Не трябва да изключваме възможността да изпаднем в спирала от

...
Не трябва да изключваме възможността да изпаднем в спирала от
Коментари Харесай

Димитър Ганев, „Тренд“: Коалицията, която управляваше и подкрепяше кабинета „Петков“, категорично няма да има мнозинство в парламента

Не би трябвало да изключваме опцията да изпаднем в серпантина от избори, в каквато бяхме през 2021 година Подобен сюжет е вероятен съгласно политолога Димитър Ганев от „ Тренд ”, който в  НТВ разяснява последното изследване за електоралните настройки на организацията.

„ Коалицията, която управляваше, и поддържаше кабинета „ Петков ”, изрично няма да има болшинство в идващото Народно заседание. Тези четири обединения няма по какъв начин да имат болшинство. В България сигурно ще има различен вид настройка ”, сподели още политологът.

Според него, в случай че се търси съдружна формула, то тя ще бъде следната – няколко партии ще образуват болшинство към избрана стратегия и кабинетът няма да бъде формиран от ярки партийни лица и в него няма да участват политически водачи. Това Ганев дефинира като единствената допустима догадка, с цел да застанат избрани обединения на една маса и да реализират съглашение.

„ Другият вид е да се отиде на нови избори. След нов избор евентуално социално-икономическата обстановка ще допуска, че кабинет сигурно би трябвало да се направи. Можем да се окажем в доста тежко икономическо положение, в която всяка една рекламация „ няма да съм този или оня ” може да наподобява като глупава волност ”, разяснява още политологът.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР