Не трябва да има провокации за умрели крави и че

...
Не трябва да има провокации за умрели крави и че
Коментари Харесай

Празни хотели в Слънчев бряг, туристите бягат заради времето, войната и слуховете, твърди хотелиер

Не би трябвало да има провокации за умрели крави и че водата е нечиста, разяснява Пламен Копчев

Родните морски курорти се оплакват, че броят на туристите не е изключително огромен. Средата на юни към този момент отмина, а множеството хотели са празни. В Слънчев бряг броят на туристите е по-малък от предстоящото.

Курортът е полупразен, сподели пред бТВ ръководителят на Съюза на притежателите в Слънчев бряг Пламен Копчев. 

„ Не се оправдават към този момент упованията за свръхсезон. Беше прокламирано това, без да се види действителното записване на туристи “, добави той.

„ Причините за слабата претовареност са няколко. Туристите, които идват от най-близките страни, гледат метеорологичната конюнктура – имаше дъждове. Доскоро времето беше много студено за море. Близката война също плаши хората, слуховете за навлизането на нечиста вода, за взривената стена на язовир „ Каховка “, съобщи Копчев.

„ Това не е по този начин. Правителството би трябвало да излезе с ясна позиция за това, че по-чиста водата в никакъв случай не е била. Затова в четвъртък изпратихме писмо до премиера, до министерствата на туризма, на околната среда и на финансите, с цел да стартират да се дават всекидневно сведения както за температурата на въздуха, по този начин и за тази на морската вода, а и на чистотата й “, добави той.

„ Не би трябвало да има провокации, че има умрели крави, че водата е нечиста. Това се провокации, които плашат туристите. Има анулирани резервации “, разясни хотелиерът. 

Той добави, че в Турция и Гърция има облекчения и напомни, че в югоизточната ни съседка е премахнала доста ограничавания за влизане в страната.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР