Не трябва да има притеснения, че изборите ще бъдат непрозрачни,

...
Не трябва да има притеснения, че изборите ще бъдат непрозрачни,
Коментари Харесай

Министърът на електронното управление: Не трябва да има съмнения за непрозрачни и нечестни избори

Не би трябвало да има терзания, че изборите ще бъдат непрозрачни, несигурни и нечестни. Това съобщи служебният министър на електронното ръководство Георги Тодоров, предава БНР.

" Не виждам и капка подозрение, което да прозира във връзка с несигурността или непрозрачността на дейностите ни ", сподели Тодоров.

Напрежение породи, откакто заместник-министър Благовест Кирилов се отдръпна от поста си поради състезанието за борда на шефовете на " Информационно обслужване ", а Българска социалистическа партия се усъмни за интервенция в изборите.

Конкурсът за избор на номинации за самостоятелни членове на Съвета на шефовете на " Информационно обслужване " е извършен съгласно разпоредбите на Закона за обществените предприятия от самостоятелен орган, който е предложил на Общото заседание пет номинации. На базата на разбор на концепциите е преценено кой от претендентите най-добре се е справил, разясни Георги Тодоров.

По думите му администрацията ще се оправи с видеонаблюдението на изборния развой.

Секциите в страната са близо 12 000, над 40 на 100 от тях се намират отвън образователни заведения. Проведени са експертни срещи с снабдители на интернет и телекомите, уточни Георги Тодоров. Има и места без интернет покритие, добави той.

Едно техническо устройство ще може да обезпечи и тон, и картина във връзка с дейностите и вярното броене и отчитане на всеки подаден избор. Ще ни стигне времето. Ще осъществим закона, тъй че след привършване на изборния ден ще могат жителите и всеки заинтригуван от този развой да следят работата на съответната СИК, увери министърът на електронното ръководство.

Според него " няма да има безсънни нощи за всички тези членове на секционни изборни комисии ".

Вземат се превантивни ограничения против хакерски офанзиви, заяви още Георги Тодоров: " Така че всичко да мине допустимо най-безшумно, да няма наранени уеб сайтове или злоумишлени дейности. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР