Не трябва да има никакво спасяване на лицето на Владимир

...
Не трябва да има никакво спасяване на лицето на Владимир
Коментари Харесай

Шолц и Зеленски: Русия трябва да изтегли войските си

Не би трябвало да има никакво " избавяне на лицето " на Владимир Путин за сметка на украинската териториална целокупност. Това се договориха немският канцлер Олаф Шолц и украинският президент Володимир Зеленски по време на телефонен диалог, написа европейската редакция на американския вестник " Политико ".

По време на диалога двамата водачи са удостоверили, че всяко спокойно съглашение сред Москва и Киев не би трябвало да разрешава на съветския президент да задържи украински територии, завладени по време на съветската инвазия , а би трябвало вместо това да включва евакуиране на съветските войски.

И двамата водачи " се съгласиха, че дипломатическото решение с договаряния сред Украйна и Русия ще изисква неотложно преустановяване на военните дейности от съветската страна и евакуиране на съветските войски от Украйна ", сподели представителят на Шолц след диалога. " Канцлерът и украинският президент също продължиха диалога си по отношение на методите за по-нататъшна поддръжка на Украйна и се съгласиха да останат в стеснен контакт ", добави той.

Говорителят обаче не посочи дали настояването на Шолц за евакуиране на съветските войски включва и Кримския полуостров, който Русия нелегално анексира през 2014 година, и териториите в Източна Украйна, които сепаратистите окупираха същата година с съветска поддръжка - или Шолц е имал поради възобновяване на статуквото преди експлоадирането на пълноценната съветска инвазия на 24 февруари.

Съобщението от Берлин следва мощна украинска реакция против за преустановяване на спора, което не " унижава " съветския водач и не провокира спомагателна дестабилизация.

Шолц беше изправен пред рецензии предходната седмица, че е призовал Путин да реализира " помирение в Украйна допустимо най-бързо ", каквото и да е искане Русия да изтегли неотложно всичките си сили от украинска територия.

Френският президент Еманюел Макрон и италианският министър председател Марио Драги направиха сходни забележки. Това накара Зеленски предходната седмица обществено да упрекна Макрон, че търси " на вятъра " " излаз за Русия ". Елисейският замък обаче отхвърли изказванията на Зеленски.
 Олаф Шолц: Путин сгреши с войната против Украйна
Олаф Шолц: Путин сгреши с войната против Украйна

Германия обмисля да достави Украйна с гаубици, в допълнение към зенитните оръдия Gepard

Напрежение сред Шолц и Зеленски породи откакто украинският президент, като го упрекна в пристрастия към Русия в предишното.Това, който акцентира, че страната му изрично поддържа Украйна и изпраща модерни оръжия на Киев. В последна сметка Зеленски реши, че би трябвало да оправи връзките си с Берлин и, само че към този момент такова не е планувано.
 Украинският дипломат в Берлин оприличи Шолц на
Украинският дипломат в Берлин оприличи Шолц на " намусен лебервурст "

Той направи препратки и към нацистката окупация на Украйна през ВСВ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР