Не толкова Възраждане“ могат да станат втора сила, колкото ПП

...
Не толкова Възраждане“ могат да станат втора сила, колкото ПП
Коментари Харесай

Андрей Райчев: ДБ ще глътне ПП, чакат местните избори, техният „брак“ не е дългосрочен

Не толкоз „ Възраждане “ могат да станат втора мощ, колкото Политическа партия могат да станат трета, предвижда социологът
„ Те са новаци в политиката, вършат обикновени неточности “. Така социологът Андрей Райчев разяснява пред  политиците от „ Продължаваме промяната “.

Той дава образец с предлагането от Христо Иванов правосъдната промяна да стане мотив за сформиране на някакво вид техническо, експертно държавно управление.

„ Това предложение на Иванов беше най-умното, тъй като даваше опция за поредна политика за ПП-ДБ. Вместо това обаче Политическа партия отхвърлиха, смятайки, че ще реализиран победа на изборите. Не осъзнаваха  два обстоятелството - първо, че нямат съдружници и второ – че понижават, не са в обстановка всеки последващи избори, както „ Възраждане “, да им носят още гласове. Не решиха риска, не одобриха предлагането на Христо Иванов да нареждат държавно управление върху правосъдната промяна и се докараха до обстановка да одобряват някакво „ ние “ през ГЕРБ. Това е изненада за Политическа партия, оказаха се слаби шахматисти в политическата игра и в този момент безусловно се чудят какво да вършат “, проучва той.

Райчев вижда сериозен разкол в обединението на Политическа партия и Демократична България.

„ Христо Иванов и ген. Атанасов не могат да кажат дума против Политическа партия, преди да настъпят локалните избори. Това би имало пагубни последствия, просто ще изгубят София. А за ПП-ДБ е доста значимо да завладяват столицата, това ще е алегорична победа. След като на парламентарните избори в София на 2 април получиха болшинство в границите на 35-40 % в другите многомандатни региони, успеха им наесен е в забрадка вързана, стига да не се скарат. И те се стараят да не се случи това. Политическа партия харчат, а Демократична България като дясна групировка се пробва да вкара бюджетна дисциплинираност. Така че техният „ брак “ не е дълготраен “, счита той.

Райчев предвижда, че в последна сметка Демократична България ще глътне Политическа партия.

„ Не мисля, че те ще се разпаднат на П и П прим, по-скоро ще ги гълте Демократична България, отцепниците от Политическа партия ще вървят в Демократична България. И такива процеси ще настъпят, само че те биват умишлено и строго спирани сега от водачите поради локалните избори наесен. С отпадането на този претекст не виждам нищо, което да ги съединява. Отново виждаме, че Политическа партия не са в положение да мислят дълготрайно, тъй като изобщо си представяха, че с всеки нови избори ще вървят слънчево нагоре. Но това явно не се случва, тъй като на последните избори дружно в коалиция двете обединения Политическа партия и Демократична България набраха по-малко, в сравнение с единствено едната на предходния избор “, изясни социологът.

Според него, не толкоз „ Възраждане “ могат да станат втора мощ, колкото Политическа партия могат да станат трета.

„ В момента ГЕРБ имат нормализиран електорат от 650 000, 600 000 събират Политическа партия и Демократична България и вървящото нагоре „ Възраждане “ с 350 000. При избрани условия те биха могли да вдигнат до малко повече от 400 000. Т.е., с цел да станат трети, Политическа партия би трябвало да паднат под 400 000, което за тях не е невероятно. Политическа партия са „ летлива “ групировка, без твърдо ядро, от вида на Национална движение „Симеон Втори", което потегли с 50 %, стигна 30, а най-после падна до 2 % “, сподели още Андрей Райчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР