Не толкова студено беше тази сутрин, в сравнение с вчера.

...
Не толкова студено беше тази сутрин, в сравнение с вчера.
Коментари Харесай

Максимални температури между 1° и 6° следобед - какво ще е времето за уикенда

Не толкоз студено беше тази заран, спрямо през вчерашния ден. След минус 16°, през днешния ден минималната температура в София е минус 12°, а на морския бряг – към минус 2°. По-високи ще бъдат и оптималните температури, сред 1° и 6°, в композиция с сдържан северозападен вятър. Ще има променлива, постоянно забележителна облачност, само че ще бъде съвсем без превалявания.

У на следващия ден стоплянето ще продължи. Минималните температури ще бъдат сред минус 6° и минус 1°, в София - към минус 3°, а оптималните – от 2° до 7°. Ще духа сдържан вятър с посока от запад-северозапад. Облачността ще се раздира и понижава, по-съществено в следобедните часове.

По Черноморието облачността ще е променлива. Вятърът ще сдържан, само че с посока от запад, а вълнението на морето ще е едва. Облачно обаче ще е в планините , като повече слънце ще има в следобедните часове. На обособени места ще прехвърчи и слаб сняг.

Вятърът ще е сдържан от северозапад. Дневните температури още малко ще се покачат и оптималните в курортите ще бъдат сред минус 6 и минус 3 градуса.

С променлива облачност ще е времето освен у нас, само че и над по-голямата част от Балканите . Слънчево ще е над южните елементи от полуострова, само че ще е по-студено от нормалното. Слънчево ще е и над по-голямата част от Пиренеите, както и в доста региони във Франция. На доста места в останалата, по-голяма част от континента, ще има превалявания и от дъжд, и от сняг.

В петък стоплянето ще продължи и тук-там ще има стойности над 10 градуса. През почивните дни ще остане прохладно и по-често облачно, само че без основни превалявания. След краткотрайно намаляване на оптималните температури в събота - в неделя още веднъж ще тръгнат нагоре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР