Не търся война с никого, напротив. На нас ни трябва

...
Не търся война с никого, напротив. На нас ни трябва
Коментари Харесай

Денков: Не търся война с никого, трябва ни спокойствие


„ Не диря война с никого, в противен случай. На нас ни би трябвало успокоение – на държавното управление, успокоение в политическия смисъл на думата, с цел да можем да си осъществим програмата и хората да стартират да живеят по-добре. “ Това съобщи пред публицисти министър председателят акад. Николай Денков.

„ Всяка институция би трябвало да работи съгласно това, което ѝ е наложено като права и отговорности. Задълженията на държавното управление са да осъществим управническата си стратегия “, сподели той.

„ Виждате какъв брой проблеми има в страната. Тези, които пречат, без да обсъждаме в същината какво може да се направи по пътищата, по какъв начин да понижим злоупотребата с алкохол и дрогираните водачи. Ето това са проблемите, с които би трябвало да се занимава държавното управление “, разяснява Денков.

Попитан дали е „ за “ или „ срещу “ референдум за смяна на националния празник, министър председателят отговори: „ Нека това да бъде политическа полемика, която да се организира в Народното събрание. Там е мястото за тази полемика. Многократно съм казвал, че поддържам 24 май да бъде народен празник, тъй като това е признакът, който ни води към бъдещето. “

По повод случая със Мустафа Емин (съветник в политическия кабинет на министъра на отбраната) и „ Пирогов “, Николай Денков сподели:

Във всяка една обстановка от този вид би трябвало да приключи сполучливо инспекцията, с цел да е ясно какви са обстоятелствата. Не може въз основата единствено на един фейсбук профил, на едно известие, да се вършат крайни изводи и да се уволняват хора. Ако е правилно това, което написа в този пост, съгласно мен съветникът би трябвало да си отиде. Но в случай че се окаже, че това е прикрита офанзива, което има някакви други цели, бих оставил министърът самичък да реши какво ще направи. “

Премиерът е на посещаване в Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ (INSAIT). Институтът INSAIT бе показан в края на август от Николай Денков пред министъра на външните работа на Република Корея Парк Джин като един от водещите в света в областта на изкуствения разсъдък. Двамата разискаха опциите за съдействие в тази област.

В 11 ч. министър-председателят открива и 11-ото издание на „ Алея на книгата “. В обичайното ревю, което ще продължи до 10 септември, вземат участие близо 140 издателства, заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на управителния съвет на асоциация „ Българска книга “ Десислава Алексиева. Изложителите ще бъдат ситуирани в 57 шатри пред НДК и по пешеходните елементи на бул. „ Витоша “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР