Не търся война с никого, напротив, на нас ни трябва

...
Не търся война с никого, напротив, на нас ни трябва
Коментари Харесай

Денков: Подкрепям 24 май да бъде национален празник, защото това е символът, който ни води към бъдещето

Не диря война с никого, в противен случай, на нас ни би трябвало успокоение - на държавното управление, в политическия смисъл на думата, с цел да можем да си осъществим програмата и хората да стартират да живеят по-добре. Това сподели пред публицисти министър председателят акад. Николай Денков, който е на посещаване в Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ (INSAIT). По-късно той ще открие Алеята на книгата..

„ Всяка институция би трябвало да работи съгласно това, което ѝ е наложено като права и отговорности. Задълженията на държавното управление са да осъществим управническата си стратегия “, уточни министър председателят.

" Какво може да се направи по пътищата, по какъв начин да понижим злоупотребата с алкохол и дрогираните водачи по пътищата. Ето, това са проблемите, с които би трябвало да се занимава държавното управление ", добави още той.

" Дали да има референдум за народен празник би трябвало да бъде политическа полемика, която да се организира в Народното събрание, там е мястото ѝ. Аз неведнъж съм казвал, че поддържам 24 май да бъде народен празник, тъй като това е признакът, който ни води към бъдещето. България има късмет за триумф, не трябва да се взираме непрестанно в предишното, а да стъпим крепко на основата, която е сложило предишното, да погледнем в бъдещето и да види какво ще ни направи сполучлива нация ", разяснява още министър-председателят.

Думите му идват на фона на поръчката на спортисти, общественици и политически лица през днешния ден да дадат начало на самодейност за народен референдум би трябвало ли 24 май да размени 3 март като народен празник. Зад нея стоят някогашният длъжностен министър на спрота Весела Лечева, евродепутатът Петър Витанов, проф. Искра Баева и боксьорът Тервел Пулев.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР