Не стихват боевете в Украйна. За сражения в градовете Харков

...
Не стихват боевете в Украйна. За сражения в градовете Харков
Коментари Харесай

Сражения край Харков и Херсон, множество цивилни жертви


Не стихват боевете в Украйна. За сражения в градовете Харков и Херсон оповестяват украински медии. Беларус очевидно се готви да изпрати спомагателни войски към границата с Украйна.

И през миналата нощ се оповестява за нови. В източната част на страната, където е вторият по величина, завладяли един военно-медицински център, заяви организация Униан.

Завързала се е борба с украински военни елементи и край Харков, където украинците съумели да завладеят шест нови съветски танка от вида T-80BWM. Съобщава се за минимум 21 убити и стотици ранени в Харков.

Боеве и край Херсон

За боеве се оповестява и от град Херсон в южната част на страната. Руски танк е обстрелвал постройката на украинските секрети служби СБУ, заяви украинската организация Униан.

Съветникът във вътрешното министерство Антон Херасченко приказва за голям брой убити цивилни жители, част от които се били пробвали да пазят Херсон със саморъчно направени взривни устройства от сорта на така наречен Молотов коктейл.

Градът край Днепър съгласно локални известия е обкръжен от съветските войски. Данните обаче не могат да бъдат тествани от самостоятелен източник.

Сражения е имало и в град Житомир, а от Мариупол се оповестява за минимум 100 души, които са били ранени от съветските въздушни набези над града.



Вижте и това видео на Дъждовни води:
Хиляди украинци идват в Полша

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР