Не сте и предполагали колко опасни неща могат да се

...
Не сте и предполагали колко опасни неща могат да се
Коментари Харесай

Отървете се от тези 10 опасни неща в кухнята, за да не пострадате

Не сте и предполагали какъв брой рискови неща могат да се обитават във вашата кухня. Може би ги ползвате всекидневно и ги смятате за безобидни. Вижте обаче от кое би трябвало да се пазите и за какво.

Гъби за миене на съдове   – гъбата, с която миете съдовете, би трябвало да се сменя постоянно, тъй като тя обира всички мръсотии от тях и се трансформира в среда за развиване на бактерии. От време на време може да я накисвате в белина или да я слагате мокра в микровълновата за няколко секунди.

Газов котлон – той в действителност може да бъде доста рисков. Винаги проверявайте дали сте изключили котлона преди да излезете. Внимавайте и при стартирането му.

Пластмасови кутии за предпазване – пластмасата е доста нездравословна и съдържа химикали, които могат да влошат вашето здраве. Когато съхранявате храна в такива кутии, тези субстанции проникват в нея, а след това и във вашия организъм. Изберете стъклени или други кутии за предпазване, в случай че се нуждаете от такива.

Съдове с незалепващо покритие – не стават токсични, когато покритието им се обели. Освен това имат и изпарения, които са рискови за здравето. По-добре се доверете на класическите съдове за готвене.

Мивка – в случай че не я почиствате постоянно и постоянно в нея се събират останки от храна, това основава причина за развиване на микроби, които могат да бъдат сериозен проблем. Ето за какво, не би трябвало да си позволявате да не поддържате мивката чиста.

Унищожител на отпадък – в случай че имате подобен под мивката, пазете ръцете си надалеч от него. Дори без да желаете да сте изхвърлили нещо, което не е било предопределено за там, уверете се, че е изключен преди да се опитате да го извадите.

Ножове – поддържайте ножове постоянно остри, тъй като в противоположен случай в опита си да нарежете някакъв артикул, острието може да попадне върху ръката ви при по-силен напън. За да се справяте бързо и елементарно с рязане, ножовете би трябвало да са остри.

Освежител за въздух – би трябвало да внимавате какъв апарат си купувате, тъй като някои са цялостни с химикали, които вместо да ви оказват помощ, могат само да ви навредят. Освен това е добре да ги употребявате с мярка, не непрестанно.

Кухненски кърпи – те се употребяват непрестанно и по тази причина също би трябвало да се сменят постоянно. Това ги прави идеални за развиване на микроби. Сменяйте постоянно кърпите, тъй като там забърсвате ръцете си откакто са измити. Едва ли желаете те да стават по-мръсни по-късно.

Месомелачка – пазете пръстите си при прилагане на уреда, тъй като е доста мощен. Ако към него има приспособление за предотвратяване, използвайте го постоянно по предопределение, с цел да намалите шанса от заплаха за вас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР