„Не става ясно какво точно ще предприеме България в конфликта

...
„Не става ясно какво точно ще предприеме България в конфликта
Коментари Харесай

Бивш военен министър: Путин иска да върне величието на СССР

„ Не излиза наяве какво тъкмо ще предприеме България в спора НАТО-Русия. Има съответна провокация против Румъния и България – това са нападателни дейности от страна на съветската страна и опасност за страната ни. Рискове биха произтекли само от това, че нямаме съответна позиция “, безапелационна е Надежда Нейнски – дълготраен посланик и някогашен министър на външните работи.

Според нея позицията на Румъния е извънредно съответна – ограниченията на НАТО на Източния фронт са отбранителни, само че в случай че се наложи, съседката ни е подготвена да одобри съюзнически войски.

„ Колективната защита е доста по-голям поръчител за националната ни сигурност, в сравнение с независимата и това е повода ние да сме избрали участието си в НАТО “, счита Нейнски.

По думите на някогашния външен министър Русия се пробва да забие чеп сред Европейски Съюз и Съединени американски щати като изпраща две разлини писма до Щатите и до Съюза във връзка обстановката на украинската граница.

„ Очаквах Народното събрание да се произнесе по провокацията, която беше направена, с цел да отбрани националния ни суверенитет”, акцентира Надежда Нейнски като изясни, че тази позиция се взима точно от Народното събрание, а не от Министерски съвет.

„ Северноатлантическият контракт, който ние сме подписали, планува всички сили дружно или поттделно да развиват отбранителни качества “, напомни Георги Панайотов.

„ Батальонната бойна група, за която през вчерашния ден актуалният министър на защитата Стефан Янев заприказва, ще е под наше управление и командване. З0а нейното създаване обаче би трябвало да бъдат поканени формирования и техника от съюзнически страни, тъй като България не разполага с такива способности”, безапелационен бе той. По думите му такива батальонни бойни групи извършват задания по въздържане и в НАТО има доста.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР