Не става въпрос за война между МВР и прокуратурата, поне

...
Не става въпрос за война между МВР и прокуратурата, поне
Коментари Харесай

Води се война срещу прокуратурата, заяви Гешев

Не става въпрос за война сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, най-малко не и от страна на прокуратурата. Води се война против прокуратурата. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев на брифинг в неделя (12 декември) във връзка разрастващия се спор сред магистрати и проверяващи по делото за източването на средства и пране на пари, обвързвано със строителството на автомагистрала " Хемус ",

По-рано от Софийска градска прокуратура обявиха, че проверяващи от ГДБОП са оказвали напън на наблюдаващите прокурори по делото, по което има обвинен, който е под домакински арест. В отговор вътрешният министър Бойко Рашков сподели, че държанието на ръководената от Иван Гешев прокуратура може да се изтълкува като опит да предприеме дейности, които да забавят хода на следствието. Според Рашков ходът на следствието неизбежно ще докара до виновни фактори в ръководството на страната до месец април тази година.

" Не става въпрос за война сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, най-малко не и от страна на прокуратурата. Води се война против прокуратурата. Интерес от тази война имат единствено нарушителите. Естествен резултат от това е взрив на престъпността и цената за това ще платят българските жители ", сподели след това основният прокурор Иван Гешев на брифинга, в който участваха и други ръководители на държавното обвиняване, само че нямаше опция за задаване на въпрос от публицистите.

Гешев посочи, че има дълъг опит в право-охранителната система и за първи път вижда " подобен невиждан и непозволен напън върху редови прокурори, и то дами ".

" Днес са те, на следващия ден ще са съдии, вдругиден ще сте вие или някой елементарен жител, позицията на който не подхожда или не се харесва на някого. Чух, че служебният вътрешен министър доцент Рашков някъде е споделил, че това е професионален спор, само че това не е професионален спор, това евентуално е противозаконен, непозволен напън върху магистрати да извършат закононарушение върху правораздаването. Явно някои хора възприемат изцяло неправилно главните европейски принципи като господство на правото и разделяне на управляващите. Независимостта на българските магистрати очевидно би трябвало да бъде непрестанно отстоявана в полза на българските жители. Обществото би трябвало да е наясно, че ще работим единствено в полза на българските жители и няма да водиме война с никого, с изключение на с престъпността ", сподели още Иван Гешев. 

Очаквайте подробности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР