Не става въпрос за нова война, защото от едната страна

...
Не става въпрос за нова война, защото от едната страна
Коментари Харесай

Експерт: Англия и САЩ няма да спрат с атаките срещу хутите, докато не им нанесат сериозни поражения

„ Не става въпрос за нова война, тъй като от едната страна имаме държавни артисти като Съединени американски щати и Англия, а въпреки това имаме недържавен артист като хутите. Онова, което тревожи Вашингтон и Лондон е, че в един миг тези нападения на хутите може да станат толкоз огромни, че да запушат входа през Червено море , а в случай че се случи това, Иран може да обособи своя зона на въздействие, която да въздейства на процесите в Газа. “

Това разяснява в студиото на Euronews PrimeTime доцент Искрен Иванов – специалист по интернационална сигурност и ръководство на спорове и учител в Софийския университет.
Съмнявам се, че Англия и Съединени американски щати ще спрат преди да нанесат съществени провали на хутите.
доцент Искрен Иванов – специалист по интернационална сигурност

„ Другото терзание е обвързвано с финанси и това, че комерсиалните пътища на Америка и Англия страдат от тези нападения “, изясни доцент Иванов.

Според него обаче държавен артист няма по какъв начин да завоюва изцяло в подобен вид боен спор.

„ Не можем да приказваме за цялостна победа в стандартния смисъл. Има го резултатът на хидрата – отсичаме едната глава, изникват още няколко . Но Вашингтон и Лондон ще създадат нужното, с цел да овладеят тази рецесия, с цел да не визира тя финансовите им ползи и да не оказва помощ на други паравоенни групировки в района да наливат масло в огъня във войната, която води Израел против Хамас сега “, уточни анализаторът.

По неговите думи е прекомерно допустимо в близко бъдеще да стартира да се приказва за някаква делба на Украйна, в случай че помощта за Киев не бъде навременна и непрекъсната.
Ако военният гръбнак на Украйна сега са Съединени американски щати, то икономическият е Европейски Съюз. Без тази помощ Украйна не може да завоюва тази война.
доцент Искрен Иванов – специалист по интернационална сигурност

„ Много зависи дали Украйна ще продължи да получава тази помощ “, акцентира доцент Иванова.

„ В един миг просто Съединени американски щати могат да решат, че това е разумен завършек на войната. Иначе залогът се повишава и има опция Русия да завоюва напълно тази война и да е в позиция да желае евакуиране на НАТО до границите през 1997 година “, сподели още той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР