Не става въпрос за изтичане на предварителна информация от просветното

...
Не става въпрос за изтичане на предварителна информация от просветното
Коментари Харесай

Темата на изпита за 7 клас изтекла в интернет по време на провеждането му, уведомени са службите

" Не става въпрос за приключване на предварителна информация от просветното министерство, а по-скоро това е дело на недобросъвестни квестори ", съобщи той.

Цоков добави, че още сутринта са известени службите, които ревизират детайлите, а в случай че бъдат хванати нарушителите, те ще понесат следствията си.

Министърът разгласи, че ще се работи и върху смяна на формата на изпита за Националното външно оценяване. По мотив ниските резултати от матурите на зрелостниците Цоков съобщи, че резултатите би трябвало съществено да се проучват и да бъдат взети ограничения.

" Всъщност от една година има смяна в скалата за оценка, минимумът за междинна оценка е вдигната със 7 точки, което не е дребна крачка към по-обективното оценяване на зрелостните изпити, само че това надлежно води и надлежно понижаване и на общата междинна оценка на изпитите, тъй като да речем преди 2 години 50 точки и малко от горната страна дават отговор на друга оценка, която е по-висока от тази която през днешния ден се е получила ", сподели проф. доктор Галин Цоков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР