Не става въпрос за чуждестранна фирма или хора, които искат

...
Не става въпрос за чуждестранна фирма или хора, които искат
Коментари Харесай

Български инвеститори са готови да сертифицират и развиват Летище Русе

Не става въпрос за задгранична компания или хора, които желаят да вършат политика.

Това са българи, които застават с лицата си, имат знания, опит и средства, които  желаят да вложат незабавно в Летище Русе “. Това съобщи кметът Пенчо Милков на среща с медиите по отношение на предлагането му до Общинския съвет за основаване на безплатно право на прилагане за период от 10 години на Летище Русе от страна на „ ЕЪРПОРТ РУСЕ “ ООД и входираното в Общината капиталово предложение за поетапното му развиване.

Съвместното сдружение е формирано от „ СТРОЙПРОЕКТ “ ЕООД и „ ЩРАПЛАН “ ЕООД. Техни притежатели са надлежно Христо Крушарски и Антони Търницов, с който актуалният кметски екип работи от дълго време.

„ Още при започване на работата ни за възобновяване на полетите привлякохме господин Търницов като специалист. Той е осведомен с летището от 2017 година, когато прави концесионния му разбор. Неговата експертиза ни оказа помощ доста и след слагането на нормативната неспособност да разходваме средствата от страната, с него продължихме да търсим разновидности концепцията да се осъществя “, добави Милков.

Опитът на Крушарски идва от бизнеса, който развива в последните 22 години – системи за извалявания и битка с градушките посредством самолетен прийом. Фирмата му работи освен в България, само че и в Румъния, а огромният интерес към услугата допуска поток от сигурни средства, които да бъдат вложени в русенското летище.

Инвестиционното предложение планува три стадия на развиване. На първо време приоритет за вложителите е ограждането на парцела, ремонт на пистата и осветяването й, тъй че да могат да се случват и нощни полети. Целта е с времето да са налице нужните усъвършенствания и лицензи, които да разрешат и пътнически полети.

Крушарски прикани Общинския съвет да не губи време и да утвърди предлагането, тъй като е подготвен единствено до месец май да вложи до 1,5 млн. лева

„ Авиацията е най-регулираният бизнес в света и изисква огромен размер документи, с цел да се подсигурява сигурността. Ние сме подготвени да стартираме да я изготвяме “, изясни Антони Търницов и акцентира, че първата стъпка е Генералният проект за развиване на летището.

Вчера капиталовото предложение бе показано персонално от представителите на взаимното сдружение на общинските съветници от Комисията по закон, публичен ред и сигурност. На изключителното си съвещание този понеделник комисията ще се произнесе дали точката ще влезе в дневния ред на постоянната сесия на локалния парламент на 24 януари.

 Самото капиталово предложение вижте 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР