Не става дума за нова икономика, а за ново дигитално

...
Не става дума за нова икономика, а за ново дигитално
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Не става дума за нова икономика, а за ново дигитално общество

Не става дума за нова стопанска система, а за ново цифрово общество, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев при откриването на конгрес, отдаден на дигитализацията в Европейския съюз. Въвеждането на обединен електронен пазар в Европейски Съюз ще бъде един от главните цели по време на българското европредседателство, съобщи отрасловият министър Лиляна Павлова.


Не е действително да се приказва за цифрова стопанска система, когато темповете, с които се развива образованието и администрацията, доста изостават от промишлеността, зави вицепремирът Томислав Дончев.
Томислав Дончев - вицепремиер: Най-големият проблем - не се прави цифрова стопанска система с аналогиви политици и аналгови политики.
Няколко съществени целта по време на българското европредседателство в областта на цифровата промяна очерта отрасловият министър Лиляна Павлова.
Лиляна Павлова - министър за българското председателство на Европейския съвет: Това, което предвиждаме като приоритет, е развиването на един конкурентоспособен, добре работещ цифров обединен пазар.
Третият ни приоритет, несъмнено е стопанска система, основана на свободно придвижване и свободен поток на данни.

Еврокомисарят Мария Габриел във виедообръщения към участниците във форума подчертава върху потребността да се увеличи европейската киберсигурност.
Мария Габриел - еврокомисар: Кибератаките са днешното зло, от което никой не е застрахован, нито европейска институция, нито страна членка, нито дружество, нито всеки един от нас.
Габриел прикани Западните Балкани също да бъдат включени в процеса на цифровизация в Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР