Не спряха дотук, а атакуваха и евреите у нас. Да,

...
Не спряха дотук, а атакуваха и евреите у нас. Да,
Коментари Харесай

Копейки вместо мозък: Вазов и Холокоста като бухалки срещу фактит...

Не стопираха дотук, а нападнаха и евреите у нас. Да, да има към този момент съответни сигнали за отвод да се продават артикули на евреи, да се наскърбяват младежи в учебни заведения. Не един и два са подадените сигнали от организацията на евреите у нас „ Шалом “, от които се схваща, че антисемитските прояви в България са се нараснали със 75% след терористичното нахлуване на Хамас против Израел. На възпитаници е заявявано, че „ Холокост за вас продължава “…

 

Не, не са инцидентни тези неща. И са отвратителни. И следите им водят към отделите на съветските секрети служби за осъществяване на пропагандни и диверсионни дейности в непознати страни. България е съответна цел за сходни акции и това е записано още в отчет на Кремъл от септември 2022 година По-късно, на закрито заседание Путин разпорежда съответни задания на Разузнавателната работа на Генералния щаб на Руската войска (ГРУ) и по-конкретно на 1-о ръководство, настоящо в Европа, 5-о оперативно ръководство, само че най-много на 8-о ръководство, провеждащо диверсии на непозната територия. Активно взе участие и Службата за външно разузнаване на Русия (СВР).

 

Родните копейки скачат за руските монументи и за съборения бюст на граф Игнатиев във Варна, само че не обелват и дума за това, че като министър на вътрешните работи по времето на Александър III той демонстрира изключителна свирепост против евреите в Русия, като ги подлага на гонения, арести и разрушение на техния бизнес и работа. Хиляди фамилии са прокудени от Русия, доста от тях са заточени.

Очевидно родните путинисти са се престарали, включвайки децата и внуците си в антисемитски дейности. Забравяйки комфортно, че някои от мощните български владетели са с еврейски генезис. Цар Самуил, братята му Давид, Мойсей и Арон, почтени водачи на дворянството и смели военачалници. Иван Шишман също е с еврейска кръв по майчина линия.

 

Антиеврейска акция тече в Русия повече от година от началото на войната против Украйна. Украинският президент Володомир Зеленски непрекъснато е упрекван, че води неприятна политика за страната си, тъй като е евреин. Отвратителни мнения за Холокоста направи съветският външен министър Сергей Лавров, което провокира бурни реакции в Израел и измежду евреите по света.

Също толкоз непоносимо е потреблението на Иван Вазов и негови стихотворения в антиевропейската агитация у нас. Някакъв глупак се вихри в мрежата, осакатявайки поезията на Вазов по собствен „ родолюбив “ обичай:

 

Кажи ми синко, щом стихия зафаща,

Що през днешния ден Балкана шуми и запраща?!

Препраща европейски наставления,

Че 3-и март към този момент не ни се свиди!

 

Гавра, която се посреща възторжено от изкуфели хора, някои с дипломи и искания за интелектуален багаж.

Асно е, че войната на Русия против Украйна и терористичното нахлуване на Хамас, провокирало отговор от Тел Авив, оказват въздействие освен на политиката и стопанската система, само че и на публичните настроения. Противопоставянето се изостря. Примитивизмът избуявя - нападателен и безпардонен.

 

Говори се за кремълската агитация като „ различно мнение “, само че не се загатва, че точно Москва е агресорът, а Украйна жертвата в една гнусна война.

Обвинява се Израел за суровите дейности в Газа, само че към този момент не се загатва, че терористите от Хамас започнаха това безумство, нападайки Израел.

Отправят се рецензии против Съединени американски щати и Англия, че смъкнаха ракети на хутите, изстреляни против кораби в Червено море. Да не е загадка, че същите хути нападат търговски съдове, в това чискло и с български моряци и капитани? Значи хутите са положителните, а британците и янките неприятните, които се пробват да спрат терористичните им нападения? Сигурно се майтапят главите под будьоновките…

 

Забележете: разбор на новините и политическите излъчвания на трите национални малките екрани през последните два дни демонстрира, че в нито една от информациите за протичащото се във войната в Украйна, не се загатва, че Русия е агресор. Нито в една. Говори се за военни дейности, за спор и прочие, само че това, че Путин стартира тази злокобна баталия се пропуща.

Но върхът на цинизма е, че даже в тази ситуация с взривения военнотранспортен съветски аероплан Ил-76 край Белгород, се приказва вероятно за украински обстрел. Споменатите към този момент малките екрани цитират 4-5 съветски източници, до един предани на Путин и съмсем срамежливо се добавя, че украинският президент Зеленски е изискал законно интернационално следствие. Защо Кремъл не желае такова?   

Това не са случайности.

 

Много мътни потоци са ни заливали през годините. Затова българите мъчно се оправят с отсяването на зърното от плявата, на истината от лъжата и операциите. На някои даже им харесва да бъдат лъгани и заблуждавани, тъй като мисловният им развой е занулен. Защото желаят да чуят нещо, което съответствува с техни мемоари от младите години. И най-много, тъй като гибелта на стотици хиляди в „ някакви “ войни не ги визира. Затова чуваме нерядко, че украинците и евреите са си отговорни за бедите, които им се случват. Те би трябвало да спрат въоръжената опозиция, а не агресорите. Кресливите патриотари издигат епични лозунги, само че в действителност изповядват най-вредната българска „ мъдрост “: Преклонена главица сабя не я сече.  

 

Затова солдатинът с шмайзера гледа отвисоко и Дякона, и Ботев, и Караджата, и Бенковски, и Хаджи Димитър, и… А ние би трябвало да поносим този идеологически цинизъм, роден от невиждана раболепност.

 

Крайно време е да се приказва за това, че даже съветските консули по нашите земи в интервала 1823 – 1878 година пишат в своите отчети, че над 150 хиляди българи са починали във войните на Русия с Османската империя. 150 хиляди! Не е безплатно свободата ни, а е извоювана с кръв, продажни патриотари. А обичаният на някои граф Игнатиев в собствен отчет се хвали пред императора, че е спрял експлоадирането на огромни въстания в Стара Загора, Велико Търново, Ловеч, Плевен и други региони чак до Видин и Русе. Спрял ги, тъй като трябвало Русия да угоди на Високата врата, получавайки нещо друго. Сещайте се за тези неща, когато обслужвате непознатата агитация.

 

Ако е останало нещо в черепните ви кутии, в което надълбоко се колебая. Експериментът на Кремъл и неговите секрети служби мозъчни кафези да бъдат сменени от копейки, се оказва сполучлив за мощно намаляващ, само че писклив и безочлив кръг от НЕбългари.

 

Огнян Стефанов

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР