Не спират да изплуват скандални случаи в записите от видеонаблюдението

...
Не спират да изплуват скандални случаи в записите от видеонаблюдението
Коментари Харесай

Още фалшификации на вота: В Лом попълват празни бюлетини и ги превръщат във валидни /снимки/

Не стопират да изплуват скандални случаи в записите от видеонаблюдението на вота в неделя. В секция в Лом членове на комисия задраскват квадратчето " не поддържам никого " в пуснати празни бюлетини и по този начин от недействителни ги трансформират във годни.
Случаят е сходен на този в монтанското село Стубел, за който писахме по-рано през днешния ден.



Оказва се, че видеонаблюдението изобилства от скандални нарушавания, стига да има кой да изгледа часовете със записи. И през днешния ден продължихме да гледаме и за жалост откриваме изборно закононарушение след изборно закононарушение и то - осъществени умерено пред камерата, написа Българска национална телевизия. Преправянето на празни бюлетини в действителни, било то и с " не поддържам никого " въздейства на резултата. Така броят нужни гласове за избор на кмет на първи тур с 50 плюс един % от гласувалите се усилва. А " шаренето " - както го нарекоха в една секция по бюлетините за съветници - също не е непознато на комисиите.
Секцията е в Лом, а на фрагментите не се виждат лица, единствено ръце, които държат изборния резултат и решението какво да вършат с пуснатите празни бюлетини.
- На тия празните предлагам да им сложиме за " не подкепям никого ", тъй като ще ни е по-лесно по този начин да ги оформим. Един да надраска у празните квадратчета от горната страна " не поддържам никого ". Така или другояче тия къде нищо не е вписано в тая бюлетина за кмет...
- Разбира се.
Никой не е срещу измамата. Даже започават да си подават откритите празни бюлетини.
- Тука един хикс и не поддържам никой.
Първият хикс е зачертан отвън обсега на камерата, само че идващите ги виждаме ясно, написа Българска национална телевизия.
- Не поддържам никого... що невалидна, тя си е постоянна тая...
Докато трансформират следващата недействителна бюлетина в действителна, се чудят:
- А за какво са пристигнали?
- Еми може да желаят единствено за общински съветници да гласоподават някои.
Престъплението е осъществено - без позор и е отразено в протокола - 20 гласа " не поддържам никого ".
" Безобразие, с изключение на, че е закононарушение. Тези, които пипат бюлетини, не могат да имат химикали. " Не поддържам никого " е годна бюлетина, за разлика от празната бюлетина, което незабавно трансформира съотношението на подадените годни гласове ", разяснява изборният специалист Румяна Дечева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР