Не смятам, че трябва да се готвим за бедност. Такава

...
Не смятам, че трябва да се готвим за бедност. Такава
Коментари Харесай

Николай Василев против да се говори за бедност и спекула

Не считам, че би трябвало да се готвим за беднотия . Такава не се обрисува отвън Русия и Украйна, които водят война. Това разяснява в студиото на " Здравей, България " някогашният министър на стопанската система Николай Василев .

" Годината щеше да бъде добра за международната стопанска система. Сега ще бъде по-малко добра, само че не ни заплашва беднотия ", добави той. Според Василев инфлацията се бори с растеж на стопанската система и неприятната вест е, че растежът евентуално няма да е подобен, какъвто е трябвало да бъде.

По думите му даже войната да свърши през днешния ден, което не се обрисува, евентуално растежът няма да бъде упования. " Дано да е позитивен ", съобщи Василев.
 Красен Станчев: Инфлацията ще скочи до 20%
Красен Станчев: Инфлацията ще скочи до 20%

Строителството е по-засегнато при глобите от туризма

Той не е обезпокоен толкоз доста и от очертаващите се цени на бензина поради скока на петрола. Що се отнася до това какъв брой ще коства бензинът, в случай че Русия спре петрола, петролът беше по-скъп през 2007 г ., напомни Василев. " Тогава и бензинът беше по-скъп у нас, в сравнение с е в този момент, въпреки че българските приходи бяха два пъти и половина по-ниски, в сравнение с в този момент. Няма да спре светът, в случай че малко се вдигне петрола или друга суровина . Петрол се създава на всички континенти, той може да се придвижва.

По-лошо е с газта . Хубавото е, че в този момент идва летния сезон, а не сме октомври да стартира зимния сезон. Така че да се надяваме, че ще построим интерконектора с Гърция най-малко, с цел да можем да имаме различни снабдители ", изясни Василев.
 Петков: Добре е на договарянията с Газпром да влезем с повече от една карта в ръка
Петков: Добре е на договарянията с Газпром да влезем с повече от една карта в ръка

Газовата връзка с Гърция ще е подготвена юни месец

По-притеснен е Василев тъй като не вижда съответна бюджетна политика , не се залагат задоволително буфери, а популистки социалистически акции от вида на тези за изкупуването на зърното и акциите " против спекулата с олиото " не оказват помощ на стопанската система. Отгоре на всичкото са и цялостна нелепост, защото повишението на цените на олиото не е далавера, а действителна пазарна стопанска система. Николай Василев съобщи, че до дъно ще пита какво е станало с тези 9 милиарда от предходната актуализация на бюджета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР