Не смятам, че третият мандат е чудотворно средство, но както

...
Не смятам, че третият мандат е чудотворно средство, но както
Коментари Харесай

Съветник на Радев: Чудо с третия мандат едва ли ще има

Не считам, че третият мандат е чудотворно средство, само че както се споделя – удавникът се хваща за сламка. Така политологът проф. Александър Маринов, който е ръководител на Стратегическия съвет към президента и консултант на служебния министър председател Гълъб Донев, разяснява пред Би Ти Ви възможностите да се сформира кабинет с третия мандат.

Маринов изясни, че след този длъжностен кабинет се чака президентът да назначи идващ, само че не се ангажира дали съставът му ще е същият. Като преимущества на едно служебно държавно управление посочи, че то не е пленник на политически интриги.

Професорът направи ангажимента, че на страната въпреки всичко е нужно постоянно държавно управление, което да работи дейно.

Наред с дебелите червени линии има и доста фактори, които тласкат партиите към властта непременно. Поне една партия сподели, че е подготвена да договаря с всички за всичко и когато и да е – „ Български напредък “. Чудо с третия мандат надали може да стане, откакто се види какво става с предните два, сподели Маринов.

Запитан би трябвало ли да се свика Съветът по сигурност към Министерския съвет, откакто две ракети паднаха в Полша, Маринов сподели: То е належащо не толкоз поради случая в Полша, а поради изводите от него. Този съвет работи много интензивно при служебното държавно управление за разлика от предходни интервали. Има потребност от сериозна аналитична активност по какъв начин може България да реагира, само че и по какъв начин се одобряват заканите – този случай сподели, че спорът може да се разшири.

Варианти за бюджет също има, само че въпросът е кардинален и надви мнението, че не е вярно служебният кабинет да го внася. А доколкото ми е известно и министър председателят и отрасловият вицепремиер оповестиха, че няма да бъдат наранени обществените заплащания, сподели още Маринов.

На въпрос служебният кабинет ли подписа за закриването на въглищните централи, той отговори по този начин: Този длъжностен кабинет не е внасял никакви промени в това, което е заварил. Той се стреми да съблюдава поетите от страната задължения.

Не мога да приказвам от името на президента, само че враждебността от управлението на Българска социалистическа партия е явна, сподели още той.

„ Връщаме се две години обратно. Намери се болшинство от партии, които мислят, че ще имат полза от една такава смяна. Няма нито едно доказателство, че ниската интензивност се дължи на машините. Тя се дължи на сериозния спад на доверие в партиите. Това е истината. “ Така шефът на стратегическия съвет на Радев разяснява резултатите от съвещанието тази нощ на правната комисия, на което депутатите одобриха промени в Изборния кодекс. С тях се връща хартиената бюлетина.

Изборите ще се върнат към едно положение, което не беше цветущо. Ако не друго, няма спор, че изборите след юли предходната година бяха най-честните до момента. Купуването на гласове и следеният избор в този момент ще бъдат улеснени, сподели Маринов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР