Не смятам, че това, което е направено, е достатъчно хората

...
Не смятам, че това, което е направено, е достатъчно хората
Коментари Харесай

Съвременна България - социално унижение за хората с увреждания

" Не считам, че това, което е направено, е задоволително хората с увреждания да се усещат добре ". Това съобщи Цветанка Павлова, жител на Чирпан, която дълго време има проблем да отиде в локалната администрация
Същевременно шефът на Агенция „ Социално подкрепяне ” в Чирпан Пенка Танева призна пред Нова телевизия, че до момента хора с увреждания са обслужвани пред постройката, на тротоара, тъй като инвалидна количка да бъде качена по трите стъпала пред входа. И съобщи, че след дълги договаряния с общината ще бъде построена рампа.
Проблемът, обаче, де факто си остава, тъй като щом влезе във фоайето, има ново затруднение – още две стъпала преди първата врата. Така човек в инвалидна количка остава в тясното антре, тъкмо преди същинската чакалня. На всичкото от горната страна човек с инвалидна количка не може да стигне и до тоалетната.
Именно теснотията в действителност съставлява неизпълним проблем, тъй като действително помещението е необятно що се касае за двама души. Имаме потребност от по-голямо помещение, съобщи Танева, а Павлова я поддържа и изиска от виновните да намерят подобаваща постройка за организацията.
За сходен проблем осведоми и щабът на Мая Манолова – в Дирекцията за обществено подкрепяне в столичния квартал „ Хаджи Димитър ”, на ул. „ Васил Петлешков ” 41. Днес, 4 октомври, от 10:00 часа ще има проява какво би трябвало да могат физически хора с увреждания, с цел да стигнат до обществените служащи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР