Не смятам, че имаме проблем с БСП - нито аз,

...
Не смятам, че имаме проблем с БСП - нито аз,
Коментари Харесай

Илияна Йотова няма проблеми с БСП

Не считам, че имаме проблем с Българска социалистическа партия - нито аз, нито президентът. Българска социалистическа партия нямат проблем с нас, само че част от управлението на социалистите счита, че неуспехите им се дължат на президента и президентската институция. Нека в този момент ревизират триумфа си на изборите. Затова прикани вицепрезидентът Илияна Йотова пред Българска национална телевизия.

Тя е учудена, че тъкмо Румен Гечев може да се подвежда на опорки и подсказвания. На чисто експертен принцип са подбрани социалистите в служебния кабинет. Един длъжностен кабинет е кабинет, който не се бори за власт - това са политици и специалисти, които не се борят да стават депутати или министри, а да преведат страната през брод и през тежката рецесия, изясни Йотова.

Според нея би трябвало да е горделивост и чест за всяка една партия, която има представители в служебния кабинет, в това число и за Българска социалистическа партия. Няма на никое място условие да се съветва президента, с която и да е политическа партия за служебното държавно управление, добави вицепрезидентът. В момента, в който станали известни номинациите за служебни министри, Йотова получила позвънявания от социалисти в страна, които им поискали триумф. Над 93% от гласоподавателите на Българска социалистическа партия ни поддържаха за втория мандат, няма смяна в връзките , счита Йотова.

Тя увери, че служебното държавно управление няма за цел да прави реваншизъм.
 Българска социалистическа партия се разграничи от служебните министри и президентството
Българска социалистическа партия се разграничи от служебните министри и президентството

Партията потегля в цялостна готовност към изборите

Йотова е считала, че четворната коалиция ще се задържи в ръководството поради изрично подписаните условия, промените и целите пред предходната власт. Идването на Политическа партия на власт било с доста съществени упования измежду хората. След 12 години ръководство на ГЕРБ мнозина повярвахме, че е допустима смяната, само че разочарованието било огромно, уточни тя. За 7 месеца темпът на някогашните ръководещи не се оправдал.

Йотова не знае дали незабавно президентът Румен Радев е почнал с рецензии към някогашния министър председател Кирил Петков. Служебният кабинет би трябвало да върне сигурността и стабилността в страната, както и да работи в полза на жителите, акцентира тя.

Илияна Йотова означи, че е останала една мъка след ръководството на Политическа партия . Сякаш стана война сред разнообразни лобита - обвиняванията сред Политическа партия и Има Такъв Народ обясниха, че борбата била на едни пари против други пари. Такива неща карали хората да не вървят да гласоподават на изборите, а да си останат у дома. Никога падналата от власт партия не търси проблемите и грешките в себе си, а в някои различен, посочи вицепрезидентът.

Тя вижда много тийнейджърска позиция в някогашните ръководещи.

Кирил Петков и Асен Василев получиха голям късмет - те имаха, а имаха голям късмет да завоюват доверието на жителите, по мнението на Йотова. Президентът имал една " виновност " - че им дал този късмет. Кирил Петков и Асен Василев разочароваха българите, уточни тя.
 Българска социалистическа партия упрекна служебния кабинет, че стартира с чистки и реваншизъм
Българска социалистическа партия упрекна служебния кабинет, че стартира с чистки и реваншизъм

Служебните министри да дойдат на предизборната шатра на БСП
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР