Не смятам, че атаката е най- добрата защита в случая.

...
Не смятам, че атаката е най- добрата защита в случая.
Коментари Харесай

Точкова за Панов: Има друго по-достойно поведение, но се изисква смелост

„ Не считам, че офанзивата е най- положителната отбрана в тази ситуация. Има друго, доста по-достойно държание, за което обаче се изисква храброст. “ Така основният правосъден контрольор Теодора Точкова отговори на нападките от страна на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, отправени против нея в изявление, което той даде за „ Дневник “.

„ Не ми се желае да разясня риториката на г- н Панов в изявлението му за " Дневник ", нито ще разясня отправените персонално към мен нападки и обвинявания. Длъжна съм, обаче, да отвръщам в случаи като този, в които ръководителят на Върховен касационен съд атакува Инспектората към Висш съдебен съвет. Прави го не за пръв път и то, когато се почувства персонално обиден и заплашен “, сподели тя пред „ Правен свят “.

„ Инспекторатът към Висш съдебен съвет е надзорен орган, като измежду пълномощията му е и това да прави инспекции за честност, спор на ползи, нарушение независимостта на магистратите и накърняване на престижа на правосъдната власт. Включително във връзка с ръководителите на Върховен касационен съд, Върховен административен съд и основният прокурор. Не може при всяка формирана инспекция ИВСС да бъде нападан, че работи по поръчка, с прекомерна експедитивност или, че с обстоятелството на практикуване на пълномощията си накърнява независимостта на магистратите “ сподели още тя.

„ Независимо дали се харесва на някого или не, законодателят е дал пълномощието на Инспектората да може да се самосезира по изявления в медиите. В съответния случай бяха налице изискванията на член 175л алинея 5 т. 2 – 4 Закон за съдебната власт, което ни задължава да реагираме. Инспекторатът не за пръв път се самосезира и не, няма особено отношение към господин Панов “, безапелационна беше Точкова.

Междувременно продуцентът на клипа, поради който Съдебната палата към този момент не се управлява от Панов, разяснява проблема пред NOVA телевизия.

„ Клипът е подобен, какъвто го виждате. Това сме го показали авансово в контракта, който сме сключили със Съдебната палата. Всичко като информация е авансово подадено към тях и надлежно те са одобрили и подписали този контракт. В разследване на това сме позволени в Съдебната палата под непоколебим надзор “, сподели Пламен Митев.

„ В контракта категорично написа, че Върховен касационен съд не може да се меси по време на и след снимане на продукцията. През цялото време на снимачния развой имаше чиновник на Върховен касационен съд, той следеше процеса във всеки един миг. Спазвали сме всички правила по снимане на видеопродукцията и сме оставили помещението в изрядно положение по този начин, както ни е обещано “, показва още Митев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР