Не сме забравили жертвите на комунистическия режим и се прекланяме

...
Не сме забравили жертвите на комунистическия режим и се прекланяме
Коментари Харесай

Десните се преклониха пред жертвите на комунизма

Не сме не запомнили жертвите на комунистическия режим и се прекланяме пред тях. Това сочат в позиция представители на десните партии у нас.
Ето и цялостната позиция на „ Движение Да България “, „ Български земеделски народен съюз “, „ Демократи за мощна България “, „ Зелените “, „ ДЕОС “:

Ние, като представители на демократичната общественост в България, имаме вяра, че съществена функционалност на страната е гарантирането на живота, достолепието и главните човешки права, както и основаването на условия за свободно развиване на гражданското общество и равнопоставеност на хората.

Ние не сме не запомнили и се прекланяме пред жертвите на комунистическия режим – най-голямото унищожително „ бедствие” сполетяло България през 20 век. Днес свеждаме глави пред грубо убитите и отдаваме респект на оживелите мъченици и заявяваме, че ще създадем всичко по силите си, и невъзможното даже, да не допуснем още веднъж това злощастие да сполети нашия народ.

С ясното схващане сме за предпоставките и събитията, които направиха България лесна жертва на руската надмощие и експанзия. Не сме не запомнили, че през първите десетилетия на 20 век, след серия от стратегически неточности, в България е открит безсърдечен и незаконен комунистически режим. Вместо да пази живота и свободата и да брани собствеността на жителите, вярната на Кремъл власт се впуска в всеобщо изтребване на националния политически, икономически и културен хайлайф. Хиляди са убити без съд и присъда. Опитът на демократично мислещите политици, присъединили се в ръководството, с вяра да спасят или спрат, каквото е допустимо, да сложат завършек на разправата чрез образуване на тъй наречените „ Народен съд “, не дава резултат.

Никой от упрекнатите не получава късмет за обективен развой. Когато единици са оправдани, от Москва Георги Димитров упорства за още повече смъртни присъди. На 1-ви февруари 1945 година са убити регентите и голям брой министри, депутати и висши офицери. Твърде скоро най-принципните демократи, противопоставили се на всякакво съдействие с нацистите по време на войната, още веднъж минават в съпротива към този момент на новата тирания. Комунистическият режим арестува водача на демократичната съпротива Никола Петков на банките на Народното събрание и след скърпен развой го осъжда на гибел. След неговото зверско ликвидиране десетки хиляди демократично мислещи хора са изпратени по лагери и затвори. В доста области на страната смели горяни повеждат неравна битка против отнемането на свободата и собствеността на жителите.

Десетки хиляди почтени жители от всички етноси и вероизповедания биват грубо изтезавани и измъчвани в лагерите и пандизите, тъй като отстояват до край и не предават демократичната идея. Икономическото и обществено развиване на България окончателно изостава по отношение на развитите страни. Световната изолираност оставя тежки белези върху две генерации българи. Но духа на българската народна власт не се пречупва, тъй като ние пазим заветите на нашите предци, с цел да бъдем мотор на публичното развиване в България.

За това нашите партии упорстват:

– Да се отстранен паметниците и знаците на комунистическия режим.

– Да се криминализира отричането на незаконния темперамент на комунистическия режим.

– Подкрепяме проучването на неподправената история, тази с закононарушенията на комунистическия режим в учебните заведения, с цел да се помни истината и в никакъв случай да не се повтаря.

– България интензивно да взе участие в процесите на развиване на Европейския съюз и да бъде заслужен член на НАТО.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР