“Не сме влезли в политиката, за да водим махленски дебати“,

...
“Не сме влезли в политиката, за да водим махленски дебати“,
Коментари Харесай

Цветанов към президента: Не сме политици, за да се държим махленски

“Не сме влезнали в политиката, с цел да водим просташки диспути “, изясни заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка абсурда му от тази седмица с президента Румен Радев, който стартира по време на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Според Цветанов политическите разногласия би трябвало да бъдат за политики, а не да са на полето на персоналните нападки.

Скандалът стартира, откакто Цветанов разгласи, че на КСНС президентът е предложил позиция, с която желае да извади България от Европейски Съюз и НАТО. След това разгласи, че президентът искрено “гледа на Изток “. Румен Радев отвърна с изказванието, че Цветанов евентуално е функционално необразован, тъй като не може да разбере обикновен текст. Президентът продължи рецензията си към ГЕРБ, че не извършва обещанията си за увеличение на бюджета за защита.

В публикуваната след съвещанието на КСНС позиция на президентството се прави опит да се поправя позицията на държавното управление в поддръжка на ударите на Запада против режима на Асад поради използването на химическо оръжие. В проектодокумента се показва, че ударите ”покачват риска от ескалация на напрежението в региона” и са били подхванати без резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Такава е позицията на Москва. Този текст обаче отпадна от признатата от КСНС позиция.

Сега заместник-председателят на ГЕРБ продължи тематиката по време на визитата си във Вършец, където се организира политическа академия на ГЕРБ – дами. Той се разгласи против “безотговорното държание “ и “заиграването със страховете на хората “.

“Личните нападки са за тези, които нямат сходно държание, което би трябвало да бъде олицетворението на нацията. Не може сходни политици да излизат и да насочат персонални нападки. Силата обаче в ответната страна е да резервира самообладание, да резервира хладнокръвие, тъй като аз или сътрудниците или всички вие не сме влезнали в политиката, с цел да водим просташки диспути. Ние сме влезнали в политиката, с цел да решаваме проблеми “, сподели Цветанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР