Не сме търсили никакъв конфликт с премиера. Два пъти дори

...
Не сме търсили никакъв конфликт с премиера. Два пъти дори
Коментари Харесай

Премиерът тръгна да ни обяснява колко торти трябва да направи съпругата му |

" Не сме търсили никакъв спор с премиера. Два пъти даже се извиних и го помолих да продължим градивно диалога. Защото, извинявайте, само че не сме отишли там да слушаме какъв брой торти е произвела брачната половинка му. Така стартира нашият диалог - страната какво е, по какъв начин се структурира бюджетът и по какъв начин брачната половинка на премиера би трябвало да създаде 300 торти на месец, с цел да може да заплати 1200 лв. налози! Извинявайте, обаче за вас обикновено ли е работна среща да стартира по този метод. "

Това съобщи в ефира на Нова телевизия Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Именно сред нея и премиера Кирил Петков е препирнята, поради която представителите на превозваческия отрасъл напуснаха срещата. Това се чува ясно на тайния аудиозапис на абсурда, за който се разбра преди ден.

„ Не мога да кажа кой е направил записа от срещата ни с Кирил Петков, само че му благодаря. Всички неистини, които бяха изречени в предните дни - по какъв начин ние сме предизвикали премиера и по какъв начин сме се държали по неприличен метод, станаха ясни. Докато бяхме там имаше видеозапис от представители на Министерски съвет. Няма какво да крием. Аз от 2 дни изяснявам, че тези хора не знаят какво е протокол. Когато желаете да вършиме затворена среща, не записвате самите вие. Не мога да кажа дали този запис не е изминал от там. Извинявайте, само че ние не сме били на загадка среща. Не сме поискали нищо нелегално, че да бъде загадка за обществото ”, сподели Милтенова.

Според нея естествената форма за работна среща е разговор, а не монолог.

" Най-абсурдното в тази ситуация е, че част от съдружното съглашение включва финансиране на нерентабилните автобусни линии. В момента би трябвало да протестираме, с цел да може държавното управление да извърши личното си съдружно съглашение ”, разяснява Милтенова.

По думите й от срещата не е имало никакъв резултат и не е било чуто нито едно градивно решение. 

„ Няма европейска страна, в която второстепенната пътна мрежа да се заплаща. Парите от тол таксите ги няма. Основното ни искане сега е обвързвано с високите цени на горивата. Искаме те да бъдат контролирани чрез понижаване на акциза и махане на биодобавката ”, сподели още тя.

По думите й от сектора са отворени за разговор, само че държат от тук нататък срещите да се организират в наличието на медиите. Според нея е редно министър председателят да сервира опрощение на превозвачите.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР