Не сме свидетели на нещо уникално, с тези думи коментира

...
Не сме свидетели на нещо уникално, с тези думи коментира
Коментари Харесай

Политологът Цветанка Андреева: Разследванията се ползват за политическа репресия отдавна

Не сме очевидци на нещо неповторимо, с тези думи разяснява трагичния спор към оставката на основния прокурор Иван Гешев политологът Цветанка Андреева. В “Пресечна точка ” по Нова телевизия тя акцентира, че връзките сред прокурори и политици са напрегнати освен у нас, а и в Съединени американски щати и в доста европейски демокрации, само че при нас има по-сериозен детайл на скандалност.

Според Андреева политиците у нас бързат да разват присъди, а магистратите - да се месят в политиката. Това обаче не се случва занапред.



“Разследванията у нас се употребяват за политическа принуда от дълго време. Въпросът е по кое време контролът става напън ”, разяснява политологът. “Обществото реагира - вижте изборната интензивност ”, сподели още Андреева, като съобщи, че свадите от политиката са се трансферирали и в други сфери. Според нея не настояването на оставка на Иван Гешев не е повода за прочувствената му реакция, а това, че политици са определили гърмежа до колата му за инсценировка.



Друг участник в предаването, писателят Мартин Трошанов съобщи, че е станало елементарно Иван Гешев да се сочи за изверг като Карабас Барабас или Синята брада. Според него това е доста опростено и наивно виждане. Той разяснява също, че българите към този момент са престанали да схващат събитията във властта и политиката, и по тази причина са се оставили утринните блокове на малките екрани да раздават правдивост. Според него правосъдната промяна е нужна не поради Гешев, а и поради поредност от негови прародители на поста основен прокурор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР