Не сме си променили мнението относно машинното гласуване - напротив,

...
Не сме си променили мнението относно машинното гласуване - напротив,
Коментари Харесай

Хамид Хамид: Не сме си променили мнението за машинното гласуване

Не сме си трансформирали мнението по отношение на машинното гласоподаване - в противен случай, поддържаме го като едно от средствата за реализиране на задачата, която сме си сложили. Става въпрос за минимализиране на субективния фактор при отчитане на резултатите в изборния развой. Не е загадка, че най-големите проблеми, най-големите нарушавания са при отчитане на резултатите в секционните изборни комисии. Това сподели зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид в предаването "Офанзива " по Канал 3.

Единят вид е за цялостно въвеждане на машинното гласоподаване. Другият вид е въвеждане на машинно отчитане на хартиените бюлетини. Ние сме се спрели на машинното гласоподаване, само че сме подготвени да водим диспути за машинно отчтане на хартиено гласоподаване. Представете си, че си подавате фиша за спортния тотализатор, посочи Хамид.

Официални диалози с ГЕРБ за машинното гласоподаване не сме провеждали. Ние бихме подкрепили концепция да спасим идните локални избори, посредством отсрочване. Но това не е анулация на машинното гласоподаване, а по-скоро да търсим разновидности да не повторим предходни неточности, които се получиха на европейските избори, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР