Не сме се отказали от идеята за бърза писта за

...
Не сме се отказали от идеята за бърза писта за
Коментари Харесай

Все още няма мнозинство за бърза писта за промени в Конституцията

„ Не сме се отказали от концепцията за бърза писта за промени в Конституцията, само че не мога и да оповестя, че такова болшинство има. За момента не се формирало такова болшинство. “. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов пред публицисти в Народното събрание.

Той изясни, че общата цел е колкото се може по-бързо до Нова година да се завърши с конституционните промени. Конституционната комисия е почнала неофициално работа и тече координиране за измененията. В отрасловата парламентарна комисия всяка една парламентарна група може в границите на работа да сложи концепциите си за промени в Конституцията на разискване.

Христо Иванов не чака да има разногласия по отношение на плановете за промени в Конституция.

Той добави, че задачата е смяна в Конституцията с смяна в структурата на Висшия правосъден съвет. Гласовете, които упорстват в този момент да се пристъпи към нов Висш съдебен съвет, не обяснят кое ще е болшинството, което ще го избере и какви ще са гаранциите, че новият кадрови орган ще бъде в по-добър състав от настоящия. Първо би трябвало да се промени структурата на Висш съдебен съвет и в случай че има такова болшинство, което да промени структурата на кадровия орган, ще има по-висока степен на сигурност, че това болшинство ще застане зад един по-добър състав от досегашния. „ Сегашният състав на Висш съдебен съвет не осъзнава своята дълбока нелегитимност и продължава с дейностите си да заплашва националния интерес, посочи Христо Иванов.

„ Тези хора нямат връзка с действителността и заплашват присъединението на България в Шенген. Изрично механизмът за надзор на основния прокурор и заместниците му е част от целта и дилемите, с цел да може България да получи присъединението си към Шенгенското пространство. За мен те са потвърдили, че доста съществено ерозират доверието в българското правораздаване “, разяснява още депутатът.

Обсъжда се и ново изменение в Закона за правосъдната власт, само че ще се изчака първо мнението на министъра на правораздаването Атанас Славов.

На въпрос по кое време е подписана концесията за пристанище „ Росенец “, Христо Иванов съобщи, че това е въпрос на налични документи, които са забележими и налични. Въпросът е след началото на войната дали всички институции работят по тази причина България да увеличи сигурността си от Путиновия режим, уточни Иванов.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР