„Не сме съгласни. Тук няма българи, къде има българи в

...
„Не сме съгласни. Тук няма българи, къде има българи в
Коментари Харесай

Ромите в Пловдив възмутени след пиар акция на Валери Симеонов

„ Не сме съгласни. Тук няма българи, къде има българи в циганския квартал? Тук ние у махалата живеем и не чуваме тази музика. Откъде разбрахте, че има музика? Вчера виждам по NOVA, удрят си барабани, не знам какво, къде е този тъпан?”, по този начин възмутено отвърнаха ромите от пловдивската Шекер махала след пиар акция на вицепремиера по демографската и икономическата политики, Валери Симеонов.

В Столипиново на митинг, в Асеновград стопират

Ще събарят противозаконните къщи Асеновград, огромният митинг ще е в неделя

Багери влизат в „ Столипиново “, ромите на протест

Вчера поданици на пловдивския квартал „ Тодор Каблешков” се срещнаха със Симеонов пред камерите на медиите и се оплакаха от непрекъснат звук, тормоз и проблеми, породени от жителите на прилежащата „ Шекер махала”

Симеонов ги успокои, че ще вземе ограничения и пусна отворено писмо до медиите, в което моли към община Пловдив и Министерство на вътрешните работи „ да се приложат ограничения за разрешаване на проблемите със смесеното население в регион „ Северен”, в който е „ Шекер махала”.

В писмото се показва, че от общината и пловдивското Министерство на вътрешните работи са поели ангажимент да засилят полицейското наличие и да бутнат противозаконните постройки в ромската махала.

„ Покажи един българин, да каже аз пребивавам тук”, отвърнаха през днешния ден пред NOVA локалните поданици. Според тях най-близките българи живеят на километри от тях.

Ромите признават, че доста от къщите им не са законни, само че живеят в тях от 40 години и повече. Те настояват, че си заплащат и водата и електричеството, които използват.

„ Трудно мога да кажа какъв брой е точният брой на къщите в „ Шекер махала”, признава кметът на регион „ Северен” Ральо Ралев.

„ Ние ги направляваме. Имайте поради, че миграцията е международен процес”, добави той. „ Почти всички къщи са противозаконни в тази махала, както във всички махали”.

„ До 2012 година в „ Шекер махала” имаше полицейски сектор. Искрено се уповавам се той ще бъде възобновен, тъй като има потребност от него. Тук живее голяма компактна маса, която си има своите обичаи и традиции. От районната администрация няма нито едно издадено позволение за сватби, кръщенета, сюнети или други празненства. Аз като кмет нямам право да издам позволение на някого да подвига звук след 22 часа. Описали сме всички постройки, които са по тротоарите на ул. „ Делянка”, съобщи кметът, до момента в който екскаватор буташе една от постройките.

Ромите обаче не са съгласни къщите им да бъдат разрушени, тъй като няма къде да отидат.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР