Не сме съгласни България да бъде ангажирана в този военен

...
Не сме съгласни България да бъде ангажирана в този военен
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Сценарий, при който руски кораби ще дебаркират в Бургас и Русия ще ни нападне, е абсурден

Не сме съгласни България да бъде ангажирана в този боен спор посредством даването на военна помощ. Смятам, че България можеше да има една надалеч по-различна и ефикасна роля и отново да бъде потребна на Украйна. Това разяснява в ефира на Българска национална телевизия заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от БСП Кристиан Вигенин.

Той също по този начин се опълчи на концепцията за разполагане на многонационална бойна група на НАТО в региона на Ямбол и напомни, че Руската федерация няма сухоземна граница с България.

" Не мога да си показва, че съветски кораби ще дебаркират в Бургас и Русия ще ни нападне... това звучи толкоз неуместно. Нямам нищо срещу да усилим нашите отбранителни качества, само че дано това увеличаване бъде съобразено с действителните ни потребности и действителните закани ", добави той.

Според Вигенин имало и " индикации “, че българската страна се готви да даде зенитно-ракетни системи С-300 на Украйна.

По тематиката с решението на Народното събрание да анулира възбраната за импорт на украинско зърно депутатът уточни, че мярката е била нужна за отбрана на българските производители.

" Не считаме, че аргументът за понижаване на цените е годен. Защото всички родни производители на хлебни произведения не употребяват украинската пшеница заради подозрения в качеството й, по тази причина употребяват българска пшеница ", сподели Вигенин. 

Той добави, че решението на Народното събрание да анулира ветото е било необяснимо.

" Остава усещане в обществото, че българското държавно управление го е грижа повече за Украйна и украинските жители, в сравнение с за България и българските жители. Просто се минават всевъзможни граници. Чие държавно управление е това, за кого работи това болшинство в Народното събрание “, сподели Вигенин.

Той съобщи също по този начин, че по този начин и не е чул от кабинета ограничения, с които да поддържа българските производители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР