Не сме получавали увеличение на заплатите в НИМХ от две

...
Не сме получавали увеличение на заплатите в НИМХ от две
Коментари Харесай

Синоптик: Ако бюджетът на НИМХ не бъде увеличен, излизаме на протест

Н е сме получавали нарастване на заплатите в Национален институт по метеорология и хидрология от две години. Трудно се притеглят млади фрагменти. На абсолютния най-малко сме и към този момент нямаме опция да правим активността си. Това сподели синоптикът Анастасия Кирилова от Национален институт по метеорология и хидрология в ефира на.

Тя уточни, че настояването им е за 20-30% нарастване в бюджета, или спомагателни 4,1 млн. лева Кирилова предизвести, че в случай че няма скок до края на март, тя и сътрудниците ѝ ще подхващат протестни дейности, макар че няма по какъв начин изцяло да спрат работата си.

Синоптикът направи и прогноза за времето за месец февруари и началото на март. Тя сподели, че днешният ден ще бъде прохладен, като в Централна България поривите ще бъдат със скорост над 100 км/ч. От на следващия ден вятърът ще отслабне. Седмицата ще бъде пролетна, с температури до 20 градуса и позитивни минимални стойности. Валежи не се чакат.

През идната седмица също ще бъде топло, въпреки че температурите ще се приближават до нормите.

От 19 до 26 февруари времето ще е особено за зимния сезон. През идващите две седмици се чакат повече превалявания най-вече от дъжд, които след 20 февруари ще минават в сняг.

В края на февруари и началото на март температурите още веднъж ще бъдат към климатичните правила. Минималните ще са близки до нулата, а оптималните - към 10 градуса.

Анди Балевски от Лавинната асоциация предизвести, че за първи път от доста време насам има нехарактерна пета степен от лавинна заплаха. 

Вижте повече във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР