Не сме очаквали някой да ни моли или да ни

Не сме очаквали някой да ни моли или да ни ...

Христо Иванов: Ние предлагаме системна промяна

"Не сме очаквали някой да ни моли или да ни предлага нещо. Не е имало нагласа да участваме в управлението, но ние сме готови да допринесем затова. За да има ясно мнозинство, трябва да има ясно поети ангажименти. Днешната среща с "Има такъв народ" имаше предварителен характер". Това заяви в "Панорама" по БНТ съпредседателят на "Демократична България" .

"Има такъв народ" носи отговорността и е тяхна инициативата. Парламентарният пъзел, който трябва да сглобим е изключително сложен. Беше невъзможно ГЕРБ да загуби избори, но ето свърши. Трябва да поставим ДПС в състояние на диета от властта и на властта на изолация от ДПС, за да се приключи с този модел", коментира Христо Иванов.

Диалогът между ИТН и ДБ бил конструктивен, Тошко Йорданов мълчи за ДПС Диалогът между ИТН и ДБ бил конструктивен, Тошко Йорданов мълчи за ДПС
Кабинети се редят, когато се прави сериозно месеци наред. Надявам се силно да не става дума за такъв период от време и няма да стане за...

По думите му, за да има отговорна прокуратура, която ефективно да се бори с корупцията, тя трябва да има отчетност и ефективност, което зависи от Висшия съдебен съвет и от статута на главния прокурор.

"Ние предлагаме системна промяна. Бойко Борисов си купи безнаказаност срещу отказа да въведе отчетност на главния прокурор. Гешев е нетърпим. Трябва да създадете нов политически речник след това, което изговори Борисов. Цветанов беше просто инструмент на Борисов. Никога не съм употребявал думата чегъртане и не смятам, че това може да бъде адекватно описание за това, от което има нужда държавата, защото държавата има нужда да се приложи законът, твърдо, спрямо всички", допълни Христо Иванов.

Според Христо Иванов образът на шкафчетата е националния ни бранд и това трябва да бъде разследвано.

Източник: actualno.com