Не сме обмисляли вариант, при който да внесем обвинителен акт

...
Не сме обмисляли вариант, при който да внесем обвинителен акт
Коментари Харесай

Мълър публично подчерта, че не от него зависи дали Тръмп може да бъде свален и съден

Не сме обмисляли вид, при който да внесем обвинителен акт против президента. Това съобщи за пръв път обществено специфичният прокурор Робърт Мълър, който водеше следствието за съветска интервенция в американските президентски избори през 2016 година.
По думите на Мълър, няма по какъв начин неговият екип да повдигне федерално обвиняване на настоящ американски президент, защото той има имунитет и първо би трябвало да бъде свален имунитетът. " Изводът ни беше, че не можем да заявим дали президентът е направил закононарушение или не ", сподели специфичният прокурор, който посочи, че е споделил каквото има да каже по въпроса с съветската интервенция в отчета си.
В отчета на Мълър се показва, че Тръмп се е опитал да поеме контрола над следствието на съветската предизборна интервенция и да уволни Мълър, с цел да му попречи да проверява евентуално възпрепятстване на правораздаването от страна на президента, отбелязва Асошиейтед прес. Нямало обаче доказателства за непосредствено съглашателство сред Тръм и екипа му с Русия да бъдат нагласени изборите.
Специалният прокурор посочи и, че не счита за уместно да свидетелства в Конгреса, макар желанието на демократите да го изслушат за следствието му на съмненията за съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати от 2016 година. Той добави и, че откакто е приключил следствието си, ще напусне американското правосъдно министерство.
Моментално американският президент Доналд Тръмп реагира в Twitter и разгласи, че историята с съветската интервенция е завършена. " Нямаше задоволително доказателства и следователно, в нашата страна, човек е почтен ", написа Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР