Не сме коментирали конкретно персоналния състав на правителството. Първото около,

...
Не сме коментирали конкретно персоналния състав на правителството. Първото около,
Коментари Харесай

Никола Минчев: Нямаме персонален състав на правителство все още.Водещото сега е съдържанието

„ Не сме коментирали съответно персоналния състав на държавното управление. Първото към, което би трябвало да се обединим са политиките, задачите и правилата. Едва тогава може да се приказва за личен състав “, сподели Никола Минчев от Продължаваме промяната.

Днес Политическа партия получиха втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление, като имат седем дни, с цел да намерят поддръжка. В своя декларация те са обрисували четири съществени целта:

развиване на конкурентна новаторска стопанска система,
господство на закона и гарантиране на националната сигурност
превъзмогване на обществените неравенства и достъп до качествено опазване на здравето и образоване осигуряване на енергийната самостоятелност на България

„ Водещото е наличието. В него ние виждаме съществени политики и цели, които би трябвало да бъдат припознати от всички виновни парламентарни сили. Вътре има написани съответни ограничения. Внесен е законопроект, с който да бъде формиран механизъм за следствие на основния прокурор, законопроект за промяната на КПКОНПИ. Друга съответна промяна, която сме планували е изменение на Висшия правосъден състав, дефинитивно делене на Висш съдебен съвет на прокурорски и на правосъден съвет “, сподели Никола Минчев.

От диалозите на Политическа партия с партиите през днешния ден стана ясно, че Българска социалистическа партия няма да поддържат декларацията. От „ Български напредък “ пък са споделили, че ще помислят, а от ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ не са се явили на диалози. Единствената сигурна поддръжка е декларирана от Демократична България.

„ Конкретните области, в които Българска социалистическа партия имат съображения са данъчни, обществени и външна политика. За външната политика е повече от ясно, че става въпрос за Украйна, Начинът, по който е записана позицията ни по отношение на войната е подобен, от който не можем да отстъпим. В декларацията написа „ възобновяване на мира, на териториалната целокупност на Украйна “ “, изясни Минчев.

От Политическа партия обявиха, че в случай че декларацията им не получи нужната поддръжка в Народното събрание, няма да оферират състав на кабинет.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР