Не слагай всички яйца (ябълки?) в една кошница. Dialog Semiconductor,

...
Не слагай всички яйца (ябълки?) в една кошница. Dialog Semiconductor,
Коментари Харесай

Акциите на още един доставчик на Apple се сринаха

" Не слагай всички яйца (ябълки?) в една кошница ". Dialog Semiconductor, както и английската Imagination Technologies, очевидно не знаят тази сентенция. След като британско-германската софтуерна компания удостовери, че към този момент май не е нужна на Apple, акциите й потънаха с 23%.

Производителят на iPhone е най-големият клиент на Dialog Semiconductor. И се оказва, че към този момент самичък може да създава чипове, контролиращи разхода на сила, които до момента купуваше от Dialog, предава CNN.

Слухът по тази причина се носи от дълго време и от началото на годината до през днешния ден акциите й се сринаха с 40%. Компанията обаче отхвърляше настойчиво. Когато най-сетне удостовери и позволи, че Apple ще стартира в идващите години да създава сама частите, дяловете потеглиха скоростно надолу.

Все отново залогът е огромен - 74% от продажбите на Dialog през 2016 година са били към Apple.

По-рано през годината друга компания мина през същия път. Британската Imagination Technologies се срина на борсата, като цената на акциите падна със над 70%, откакто Apple съобщи, че ще спре да купува продукта й след две години. И в последна сметка, с цел да се избави, компанията бе продадена на Canyon Bridge Capital Partners от Китай за 740 милиона $ - надалеч под оценката си от 2.7 милиарда $ в пика си през 2012 година

 Компанията, чиито акции се сринаха с 69% поради Apple
Компанията, чиито акции се сринаха с 69% поради Apple

Активите внезапно поевтиняха
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР