Не си заслужава за българин да викаш полиция“. Това е казал

...
Не си заслужава за българин да викаш полиция“.
Това е казал
Коментари Харесай

„Не си заслужава за българин да викаш полиция“. Започна делото срещу бияча на Християн Пендиков

„ Не си заслужава за българин да викаш полиция “.

Това е споделил един от нападателите на българина Християн Пендиков на инцидентен минувач, който станал очевидец на побоя в Охрид и извикал на биячите да спрат. Вместо това побоят траял, заяви БГНЕС.

Думите на Илия Спасески бяха представени във стъпителното ревю на прокурора по делото, което стартира през днешния ден в охридския съд. „ Поддържам обвиняването и предоставените доказателства “ , съобщи обвинителят на Спасески. И удостовери, че нападението против Пендиков на 19 януари е било подбудено от ненавист поради българското му самоопределяне.

Спасески се яви в правосъдната зала и пледира почтен. Той пожела да даде персонални пояснения и съобщи, че се самоопределя като македонец.

„ Разбирам в какво съм упрекнат, не се признавам за отговорен “ , съобщи Спасески.

Християн Пендиков още веднъж не участва на съвещанието. Адвокатът му изясни, че той към момента се нуждае от лекуване, което не му разрешава да се яви в правосъдната зала. Българска национална телевизия напомня, че на предходното съвещание през февруари делото беше отсрочено по гледище на юристите на обвинения поради обемната документи. Сред доказателствата имало доста видео и аудиозаписи, с които те не били осведомени.

Тезата на отбраната на Спасески при започване на процеса е, че закононарушението не е от ненавист. Адвокатите на обвинения обаче не показват какви са тогава претекстовете за побоя.

Междувременно през вчерашния ден гражданин на Битоля заля с черна багра надписа на българския клуб „ Иван Михайлов “. Извършител на хулиганството е Стефан Георгиевски, който се похвалил във фейсбук, съобщи БГНЕС.
 Ivan Mihaylov Bitolya Замазаният с багра надпис на българския клуб " Иван Михайлов " в Битоля.
Посегателството идва седмица откакто клубът бе дефинитивно премахнат от Централния указател на Северна Македония точно поради името си. Същата орис през вчерашния ден сполетя и българското съдружие „ Цар Борис Трети “ в Охрид. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР