Не си правете планове за този петък, 28 октомври, или

...
Не си правете планове за този петък, 28 октомври, или
Коментари Харесай

Ваньо Вълчев и Яна Вълчева с любовен дует от поезия, вино и музика в библиотеката

Не си правете проекти за този петък, 28 октомври, или по-точно, запазете си довечера за приятна среща с поетите Ваньо Вълчев и Яна Вълчева.

Двамата създатели са подготвили селекция от своите най-нежни и сантиментални стихове. Те ще прозвучат в идеален синхрон от 18.00 часа в изложбената зала /етаж 4/ на Центъра за модерно изкуство и библиотека. Входът е свободен, а харизматичният тандем подсигурява незабравимо литературно събитие.

В компанията на забележителните създатели ще бъде и Никола Парашкевов, артистът от Бургас с въздействащ глас. На китарата и пианото ще забележим и чуем Самуел Мануелян и Пламен Димитров. Очакват ви и още изненади, за които обаче би трябвало да дойдете на място.

* След като приключва Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”, Ваньо Вълчев става преподавател в Каблешково. По-късно стартира работа в Профсъюзния дом в Бургас и вдъхновението го връхлита. Тук се раждат другарствата му с композиторите Тончо Русев и Стефан Диомов. Негови са песните, обичани на генерации – „ Телефонна обич ” и „ А дали е по този начин? ” на Васил Найденов, „ Огън от обич ” и „ Обичам те ”, които изпя Силвия Кацарова, „ Странно нежна е тревата ” на Тоника, „ Любов, обич, ти все оставаш млада ” на Богдана Карадочева и доста други.

** Яна Вълчева е родена в Бургас. По обучение е икономист, магистър по Управление на човешките запаси. Автор е на книгите: “Дишам мемоари ” (поезия, 2010), “Вълшебни златни сърчица ” (стихове за деца, 2017), “Миг след лятото ” (поезия, 2017), “Чичи и Макс. Сладоледът ” (приказки за деца и рисунки за оцветяване, 2018), “В очите на птиците ” (поезия, 2019). През 2021 година излиза поетичната й книга „ Ти ще тръгнеш ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР