Не си ли омръзнахме да си играем на фили и

...
Не си ли омръзнахме да си играем на фили и
Коментари Харесай

Кметът на Карнобат Георги Димитров с емоционална реч на градския празник

Не си ли омръзнахме да си играем на фили и фоби, не си ли омръзнахме да си противодействаме и виждаме в другия зложелател. Не изживяхме ли време на борби на политически партии, сподели Георги Димитров

Карнобат означи градския си празник – 26 септември, денят на настойника Свети Йоан Богослов по впечатляващ метод. Днес бе кулминационната точка на тридневните тържества, които започнаха още в петък.

Кметът Георги Димитров посрещна вицепрезидента Илияна Йотова и регионалния шеф на Бургас проф. Мария Нейкова, само че не ги предложения просто на празник, а да чуят действителните проблеми на общините. Йотова и Нейкова се включиха в постоянното съвещание на РАО „ Тракия “, което се организира през днешния ден в Карнобат и срещнаха с паниките на кметовете, които не са по никакъв начин малко, поради тежката зима.
 Букет с червени и бели рози за вицепрезидента Илияна Йотова 
По-късно, кметът поведе формалните посетители към площад „ 3 март “. От сцената Георги Димитров бе извънредно прочувствен и в мощна тирада прикани за единство. Той остана сюрпризиран от дългия лист на приветствени адреси, които са получени в Община Карнобат през последните дни. Става въпрос за телеграми от президента Румен Радев, кметове от цялата страна, Националното съдружие на общините в Република България, общински препоръки, побратимени градове и ред други.

„ Толкова дълъг лист не бях чувал. Може би, тъй като толкоз желан празник на Карнобат от дълго време не сме имали. Жадуван, тъй като бяхме затворени поради коронавирус рецесията. Жадуван, тъй като другите рецесии – икономическа и обществена напрегнаха нервите ни. Заради това ние взехме решение да честваме в границите на три дни. Да съберем всичките си празници, които пропуснахме – майски, Балканският фестивал на изкуствата, състезанието за песните на Стайка Гьокова, шампионата по битка, пленера на художниците, в това число и това честване, в памет на Свети Йоан Богослов “, сподели Георги Димитров при започване на речта си.

„ Искахме да съберем повече посетители, да се заредим с повече обич и сила и да посрещнем идващите рецесии, които неизбежно ще дойдат, само че ние ще бъдем по-задружни. Карнобат има с какво да се гордее. Днес тук пристигнаха мои сътрудници и другари, които са гостували в града преди няколко години. Казват, че се е трансформирал към по-добро. Ние може би в нашето заедно всекидневие не го виждаме, тъй като сме недоволни от себе си и постигнатото, несъмнено по този начин би трябвало да бъде, с цел да си слагаме по-високи цели “, добави той.

„ Карнобат е прелестен град с антична история. Някога е бил голо поле, пристигнали нашите предшественици основали град, занаят и трансформирали Карнобат в кръстопът на пътища, култури и религии. Заради това през днешния ден е привлекателно място за всички. Както ни учи Свети Йоан Богослов този ден идва да ни зареди с обич и сила. Не си ли омръзнахме да си играем на фили и фоби, не си ли омръзнахме да си противодействаме и виждаме в другия зложелател. Не изживяхме ли време на борби на политически партии. Виждаме, че огромните проблеми са общи, нямат политически цвят и поради това е нужно да се почитаме, обичаме и добруваме между тях, да търсим мостовете, а не това, което ни разделя “, приключи в характерен жанр обръщението си кметът на Карнобат Георги Димитров. Общоизвестен факт е, че за разлика от доста негови сътрудници, той в никакъв случай не употребява авансово готови речи, а богатата му обща просвета и житейски знания му разрешават да насочи въздействащи послания.

Вицепрецидентът Илияна Йотова от своя страна означи, че Карнобат е един от най-красивите български градове, които е посещавала и природата го е надарила с всичко, вижте повече във нашето живо предаване:



След формалната гала програмата продължи с осъществяване на фолклорен състав от Сливен, обичаната Тони Димитрова, която е неизменима част от празника на Карнобат от години, Есил Дюран и Фики. 
 Кметът на Сливен(вдясно) Стефан Радев, регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова, кметът на Карнобат Георги Димитров, вицепрезидентът Илияна Йотова и ръководителят на Общински съвет Теодор Ченешев  Илияна Йотова означи, че е очарована от Карнобат - един от най-прекрасните български градове
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР