Не, сериозно - жените, децата, а и доста мъже са

...
Не, сериозно - жените, децата, а и доста мъже са
Коментари Харесай

Какъв е смисълът от брадата от еволюционна гледна точка?

Не, съществено - дамите, децата, а и много мъже са си изцяло добре без да имат бради. Но единствено се разходете по улицата и ще срещнете най-различни завършени, а и не до такава степен завършени, бради, написа IFL Science.

На пръв взор, когато човек обръща внимание на външния си тип, в това число и брадата, това е знак, че си търси сътрудник. Но по-задълбочените изследвания демонстрират, че брадите най-малко отчасти са еволюирали, с цел да оказват помощ на мъжете да затвърдят позициите си измежду своите събратя.

Интересно е, че дамите не са толкоз заинтригувани от мъжката брада, колкото си мислим. Липсват задоволително доказателства за това, което единствено по себе си значи, че не можем да заключим, че брадите са се развили, тъй като дамите са били привлечени от тях. Поради това учените приказват за съществуването на втори тип полов асортимент. За да се възпроизвеждат, мъжете освен би трябвало да намерят партньорки, само че и да се съревновават с представителите на своя пол. И тук към този момент науката е безапелационна - и мъжете, и дамите виждат в хората с бради по-силни, по-агресивни и по-възмъжали човеци от останалите. А тъкмо тези преобладаващи мъже могат да получат повече благоприятни условия за връзка, изтиквайки на назад във времето голобрадите и плахите си събратя.

Напрежението към привличането на противоположния пол и конкуренцията с останалите се разгръща и по други детайли. Мъжете нормално считат, че би трябвало да са по-мускулести, в сравнение с ги избират дамите, а дамите пък си мислят, че би трябвало да са по-слаби и с повече грим, в сравнение с мъжете ги харесват. Това демонстрира, че постоянно имаме вярна преценка за това какво намира за привлекателно другия пол и това е най-малко частично тъй като инстинктът ни е по едно и също време да се съревноваваме с тези към нас и да се борим за сътрудник. А мъжката брада е един от дребното универсални знаци в тази двойна борба.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР