Не се знае колко са загинали от бомбата паднала върху

...
Не се знае колко са загинали от бомбата паднала върху
Коментари Харесай

Не се знае колко са жертвите в театъра в Мариупол

Не се знае какъв брой са починали от бомбата паднала върху трагичния спектакъл в Мариупол.

От градския съвет на Мариупол оповестиха, че вследствие на бомбардировката е разрушена централната част на театъра, а входът към бомбоубежището в постройката е блокиран с парчета.

Местните управляващи считат, че в постройката на театъра може да са се намирали повече от 1000 души, защото има бомбоубежище.

" Днес съветските войски целеустремено и цинично унищожиха Драматичния спектакъл в сърцето на Мариупол. Самолет хвърля бомба върху постройката, в която се крият стотици цивилни от Мариупол. Все още е невероятно да се оценят мащабите на този ужасяващ и безчовечен акт, защото обстрелът на жилищните региони в града продължава ", се споделя в известието на градския съвет.

Агенциите разпространиха сателитни фотоси на Мариупол, направени в понеделник, на които се вижда постройката на Драматичния спектакъл - от двете страни на постройката, пред фасадите има надписи " деца " на съветски език.
 Украйна: Лекари и пациенти са заложници в болница в Мариупол
Украйна: Лекари и пациенти са заложници в болница в Мариупол

Още двама публицисти са починали в покрайнините на Киев

Руското министерство на защитата отхвърля да е забъркано в бомбардировката на Мариуполския трагичен спектакъл

" На 16 март съветската авиация не е изпълнявала задания, свързани с нанасяне на удари по наземни цели в рамките на град Мариупол ", цитира ТАСС изказване на съветското министерство на защитата. Според съветското министерство отговорни са бойците от батальона " Азов ", които са минирали и взривили постройката на театъра.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР