Не се занимавам с политика, няма да правя нов политически

...
Не се занимавам с политика, няма да правя нов политически
Коментари Харесай

Васил Божков: Нямам нищо общо с Алексей Петров, това е политическа репресия

„ Не се занимавам с политика, няма да върша нов политически план, нямам офиси. Само плашат хората – това е чиста политическа принуда “, сподели Васил Божков във връзка със профилираната полицейска акция в негови офиси, която стартира тази заран.
Проверяват се два офиса на предприемача. Причината – търси се връзка с убийството на Алексей Петров.
„ Нямам нищо общо с Алексей Петров. Ако съм обвързван с убийството му! “, сподели още той. 
Бизнесменът счита, че акцията е ориентирана към тези, които към момента го поддържат. Идеята съгласно него била да ги сплашат.
„ Казаха ми, че ревизират няколко компании и търсят някакви документи. Само една компания беше обвързвана с мен. Не помня за коя компания ставаше въпрос. Аз съм имал стотици компании – те ги унищожиха и ги разграбиха. Как да си спомня в този момент коя е компанията “, посочи предприемачът, който е под домакински арест.
„ В България има хунта от двама души – Борисов и Пеевски, с прилепените към тях прилепалки „ Продължаваме промяната “ и други такива. Има една изкуствено основана съпротива от „ Възраждане “, която им е аватар. Тази политическа каста обаче би трябвало да се почисти, тъй като единствено краде. Трябва да има нещо ново “, разясни Божков.
Той сподели още, че в случай че бъде подсилен, ще успее да почисти „ тази нездравословна за страната политическа каста “.
„ Пеевски и Борисов имат поддръжката на прокуратурата. Махнаха предходния основен прокурор за три минути. Мислите ли, че не могат да махнат и сегашния?! “, попита той риторично.
Той разяснява и назначенията в Конституционния съд.
„ Слагаме си комфортни хора. Може ли един политик, който не е бил правист през живота си, а е бил юрист на психодиспансер, да стане парламентарен арбитър?! На нея (Десислава Атанасова – б.ред.) би трябвало да ѝ е неловко да седи с тези хора – въпреки всичко там има почтени съдии “, сподели той.
Относно дали има арестувани хора по време на спецакцията, Васил Божков уточни, че доколкото знае „ никой не е арестуван и извеждан от проверяваните офиси “.
Малко след изказването му за медиите юрист Георги Гатев съобщи, че „ Божков е изведен с колата си и е потеглил към Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да дава пояснения за седем компании “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР