Не се тревожим за нещо, докато не се усъмним, че

...
Не се тревожим за нещо, докато не се усъмним, че
Коментари Харесай

ПОМОЩ! 5 сигнала, които тялото ви изпраща

Не се тревожим за нещо, до момента в който не се усъмним, че има мотив за терзание. И даже да живеете здравословно, в даден миг тялото ще ви изпрати сигнал, че нещо не е наред. Вижте 5 сигнала, които не трябва да игнорирате.
1. Болки в гърдите
За разлика от това, което виждаме по филмите, инфарктът не настава за секунди. Често той е съпроводен от болежка в гърдите, която може да се появи даже часове по-рано. Когато болката изчезва и се появява отново; когато имате стягащо чувство в гърдите, изтръпване на лявата ръка и болки в шията, може би приказваме за иден инфаркт. Към признаците може да се прибавят гадене, повръщане, зной и болки в гърба и челюстта. Веднага потърсете лекарска помощ.

 
2. Нетърпимо главоболие
Главоболието е постоянно срещан проблем. Но има няколко знака, свързани с главоболие, които не трябва да пренебрегвате. Ако главоболието е съпроводено с други признаци - вдървеност на врата, промени в държанието или загуба на функционалност на една част от тялото (увисване на клепача, усложнения в говора или равновесие), би трябвало да потърсите помощ неотложно. Ето още няколко случая, които да не игнорирате:
главоболието се появи незабавно след активност като повдигане на тежести, аеробика, джогинг или секс изпитвате главоболие скоро след контузия на главата главоболието се утежнява с времето имате мощно главоболие, което наподобява е единствено към едното око и това око е зачервено главоболието е съпроводено от проблеми със зрението, загуба на тегло или болежка при дъвчене получавате главоболие, след сложена диагноза рак
 

 
3. Задух или хрипове
Често задухът или хриповете не са нещо рисково. Но в случай че затрудненото дишане е нов признак или се утежнява, може да е знак за сериозен здравословен проблем. Често в тези случаи незабавно би трябвало да посетите незабавна помощ или да повикате кола за спешна помощ вкъщи.

 Добави изложение

 
4. Внезапна и безпричинна загуба на тегло
Ако забележите, че отслабвате, без да сте трансформирали метода си на хранене или физическата интензивност, е добре да сте нащрек. Необяснимата загуба на тегло може да е симптом на стрес, меланхолия, зараза,  храносмилателно разстройство или непряк резултат от някои медикаменти. Източникът на казуса би трябвало да се откри и да вземете ограничения.

 
5. Продължаваща или повтаряща се болежка в корема Има доста разнообразни положения - някои съществени, други не толкоз, които предизвикват болки в стомаха. По-малко сериозните аргументи са запек, хранителни алергии или нетърпимост, хранително отравяне, неприятно храносмилане, синдром на раздразнените вътрешности и стомашни вируси.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР