Не се страхуваме, на бойна нога сме. В това увери

...
Не се страхуваме, на бойна нога сме. В това увери
Коментари Харесай

Утрояване на заразените в следващите седмици очаква шефът на Пирогов

Не се опасяваме, на бойна нога сме. В това увери шефът на " Пирогов " професор Асен Балтов . Лекарите ръкопляскат на хората, които са си останали вкъщи, не от боязън, а от грижа.

В момента не можем да разхлабваме ограниченията , акцентира той пред Българска национална телевизия. Щабът обаче би трябвало да каже дали е време за разхлабване на ограниченията.

В идващите 2-3 седмици той чака удвояване и утрояване на инфектираните. Трябва още самообладание, безапелационен е Балтов. Трябва да издържим най-малко до 13 май, съобщи още той. Рискът остава, предвижда шефът на " Пирогов ". Разхлабване може би ще има, само че още е рано, акцентира професор Балтов. Според него е ясно, че спазването на ограниченията води до намаление на случаите.

Прогнозата му е, че след 10 дни ще усетим великденското пътешестване и това щяло да се усети в дребните обитаеми места не в София.

41 са пациентите в " Пирогов ". Осем са в извънредно тежко положение на апаратна вентилация. 23 са умрелите в болничното заведение до този миг, като множеството от тях са с съпътстващи болести. В " Пирогов " се лекуват доста тежките случаи на ковид, по думите на Балтов, тъй че статистиката с умрелите е естествена.

Четирима са инфектираните медици в болничното заведение. Те не са в тежко положение. Заразили са се по време на работа. Има още към 15 души медицински личен състав, които обаче са се заразили на открито, а не в болничното заведение. Ще се стартира и всеобщо тестване на медиците в " Пирогов " по системата на пуловете.

Болницата работи на 1/3 от потенциала си, незабавните интервенции не са спрени, само че планови се отсрочват.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР