Не се страхувам за себе си по никакъв начин. Смятам

...
Не се страхувам за себе си по никакъв начин. Смятам
Коментари Харесай

Заплашваният прокурор проговори: Не се страхувам за себе си

Не се опасявам за себе си по никакъв метод. Смятам обаче че всеки естествен човек се тормози за околните си. Това съобщи пред Нова телевизия спецпрокурорът, който беше застрашен с патрон и кръв.

Ангел Кънев откри опасността в четвъртък в долап на работното си място в прокуратурата. Той е заместник-ръководител на Специализираната прокуратура у нас.

През годините е наблюдаващ обвинител по редица знакови каузи – като това против предприемачите Миню Стайков и Васил Божков, както и против някогашния екоминистър Нено Димов и за сигналите за подкупи в Агенцията за българите в чужбина и други.

„ Вярна е информацията, която излезе в медиите, че в кабинета ми е открит плик с патрон. Аз нямах желание да приказвам пред медии”, съобщи Ангел Кънев, заместник-ръководител на Специализираната прокуратура.

24 часа откакто стана ясно, че в кабинета на спецпрокурора Ангел Кънев е открит плик с патрони, пред Нова, държавният обвинител разкри, че на процедура в постройката на спецструктурите се влиза елементарно.

„ Всеки един може да го направи това нещо – правосъден заседател, юрист, обвинен, който си желае може да влезе и да направи, каквото си желае в тая постройка от първия до последния етаж единствено не би трябвало да влиза през централния вход”, уточни Кънев.

И изясни, че защитата на магистратите у нас наподобява добре, само че единствено на хартия. „ Видеонаблюдението в дома, което самичък съм построил. Надграждано. Консултирано с специалисти. Още не е включено към никой, това видеонаблюдение си го виждам единствено аз. И на практика непрекъснатостта на процеса по защита не се случва изобщо в дома ми. И не се случва изобщо в тази постройка.

Тези хора обменят информация за моята защита по персоналните си телефони. Една радиостанция няма. В НСО нещата не стоят така”.

В сигнал с любителски фрагменти, с които Нова разполага, се твърди, че не всички порти в постройката на съда и прокуратурата работят с магнитни карти.

„ Аз пояснения за доста работи нямам. Например за какво аз съм без бронежилетка и за какво това момче е без бронежилетка. Вие знаете ли, че на нас са ни дали две жилетки с изминал период на валидност. Ние сме четирима души в екипа. Т.е. аз би трябвало да кажа двама от вас няма да са с бронежилетка, тъй като съм по-важен”, съобщи прокурора.

Прокурор Кънев е уверен, че проверяващите ще създадат всичко, с цел да стигне следствието до дъно, само че не има вяра причинителят да се откри. „ Ако би трябвало да се работи съответно в това следствие би трябвало да бъдат включени съответните структури, които имат оперативно-издирвателни пълномощия, тъй като сами по себе си самите следователи и прокурори не могат да издирват”.

На въпрос опасява ли се за живота си той отговори: „ Аз не се опасявам за себе си по никакъв метод. Смятам обаче че всеки естествен човек се тормози за околните си”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР