Не се съмняваме, че това е най-необичайният и рядък Land

...
Не се съмняваме, че това е най-необичайният и рядък Land
Коментари Харесай

Това е Land „Дългоносият” Rover, произведени са два броя

Не се съмняваме, че това е най-необичайният и необичаен Land Rover, който в миналото сте виждали. Land Rover Bell Aurens Longnose не идва нито от Англия, нито от пустинята, а от Германия. Всичко в този „ офроудстър ” е извънредно. Тази комбинация от спортен автомобил от 30-те години, пустинна спортна лодка и жесток офроудър е дело на немските фонове на LR Томас Бел и Холгер Калвелаж.

Ентусиастите основават компанията Bell Aurens, с цел да творят върху обичаното си возило. За основа те употребяват Land Rover Series II от 1967 година Резултатът от техния труд мъчно може да се назова елементарен тунинг.

Алуминиевата каросерия е ръчно направена от Lorenz + Knorr-Held в Ерленген. Двете седалки са изместени оптимално обратно, тъкмо пред задната ос, всичко останало е гигантска предна част. А за какво е по този начин?

Причината е, че двамата запалянковци желаят там да инсталират 27-литров мотор Meteor, който се инсталира в английските танкове Centurion. Другата алтернатива е мотор Merlin, инсталиран в изтребителите Supermarine Spitfire през Втората Световна война. Подобен има в известния The Beast, за който ви разказахме неотдавна.

Но желанието им си остава единствено в техните глави. В последна сметка в „ дългоносия ” е инсталиран 4,6-литров V8 от Range Rover, чийто работен размер е повишен до 5,0 литра от JE-Engineering/Coventry, задоволителни за 350 к.с.

Още за модела четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР