Не се съгласявайте да заминете на работа в чужбина без

...
Не се съгласявайте да заминете на работа в чужбина без
Коментари Харесай

ГИТ: Не отивайте на работа в чужбина без писмено договорени условия за труд

Не се съгласявайте да заминете на работа в чужбина без да имате документално, на понятен за вас език, контрактувани условия за труд и настаняване, както и данни за локалния шеф, при който ще полагате труда. Това поучават от Инспекцията по труда във връзка днешния Европейски ден за битка с трафика на хора и напомнят, че примамлива публикация за работа отвън страната ни може да бъде в основата на трафик за полова употреба.

Агенцията е сътрудник на акцията „ Не си играй със ориста им “, ориентирана към предварителна защита на трафика на хора, с фокус точно върху половата употреба. За България тя се провежда от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ и Националната комисия за битка с трафика на хора (НКБТХ), с поддръжката на Европейската мултидисциплинарна платформа за битка с престъпни закани (EMPACT). С видео, предупреждаващо за казуса, през днешния ден уредниците оповестиха старта на втората част на акцията „ “.

От Инспекцията по труда от време на време разгласява информация за, както и какви документи са нужни на лицата преди заминаването, с цел да се защитят във допустимо най-голяма степен правата им при зародил проблем. 

Инспекцията по труда е главен сътрудник на Агенцията по заетостта в акцията „ Права през всички сезони “. Информация може да бъде открита в секцията „ За работодатели и работещи “, в рубриките „ Работа на български жители в чужбина “ и „ Посредническа активност по наемане на работа “. Информация се разгласява и във на акцията. 

 

Информация за изискванията на труд в страните членки е оповестена и на на Мрежата за съдействие сред европейските служби за претовареност, в рубриката „ Условия на живот и труд “. Информация за акцията се разгласява и в особено основана на Европейския орган по труда. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР